Otomobillere WhatsApp geliyor
WhatsApp, CarPlay platformu için yerel arayüz katkısı ve yapay zekâ temelli ileti özetleme kabiliyeti oluşturuyor.

WhatsApp, kullanıcı pratiğini yalnızca akıllı cihazlarda değil, taşıtların ön konsolunda da temelden dönüştürmeye hazırlanıyor.
Senelerdir sınırlı bir Siri entegrasyonuyla Apple CarPlay vasıtasıyla varlık sergileyen mecra, nihayet özgün yazılımıyla şoförlerin karşısına dikiliyor.

WhatsApp’ın üzerinde mesai harcadığı yapay zekâ takviyeli “Özetleme” imkânıyla bilhassa onlarca iletinin biriktiği yoğun gruplarda, bütün metinleri tek tek incelemek yerine yapay zekâ size kısa bir hülasa ulaştıracak.
Meta, bu özetleme işleminin donanım üzerinde icra edileceğini ve uçtan uca şifreleme muhafaza edilerek, özetlenen içeriklere Meta dâhil hiç kimsenin ulaşamayacağını vaat ediyor. Bu fonksiyon, özellikle direksiyon başındayken uzun yazı yığınlarıyla uğraşmak istemeyen aboneler için kurtarıcı nitelikte olacak.

Resmi CarPlay aplikasyonu an itibarıyla iOS beta deneme kullanıcıları için aşamalı olarak aktif edilmeye başlandı. Apple’ın gelecek sonbaharda servis edeceği iOS 26 güncellemesiyle beraber bu özelliklerin tüm iPhone sahipleri için genel kullanıma açılması öngörülüyor.
