Özgür Özel, Akın Gürlek'le ilgili yeni belgeyi paylaştı. Afşin Hatipoğlu önemli detaya dikkat çekti
CHP lideri Özgür Özel’in Adalet Bakanı Akın Gürlek’e yönelik "konut sözleşmesi" hamlesinin ardından, sızdırılan belgenin kaynağına dair tartışmalar alevlendi. Avukat Afşin Hatipoğlu, tapudaki açığa almaların hedef şaşırtma olabileceğine dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği grup toplantısında Adalet Bakanı Akın Gürlek’i hedef alarak, Bakanın TEMA İstanbul 2 projesinden lüks bir konut aldığına dair iddialarda bulunmuştu. Tartışmaların odağındaki o belge, CHP tarafından resmi olarak paylaşıldı. "Adalet Bakanı Akın Gürlek'e ait olduğu iddia edilen TEMA İstanbul 2’deki konut sözleşmesini" içeren evraklar, siyasette şeffaflık ve etik tartışmalarını beraberinde getirdi.
TAPUDA OPERASYON: MEMURLAR AÇIĞA ALINDI
Haberin kamuoyuna yansımasının hemen ardından, belgenin sızdırılmasıyla ilgili idari soruşturma başlatıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü nezdinde yürütülen incelemeler sonucunda, ilgili kayıtlara hukuksuz erişim sağladığı şüphelenilen bazı memurların görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Ancak bu hamle, belgenin sızış noktasının sadece tapu dairesi olduğu yönündeki tezleri doğrulamaya yetmedi.
AFŞİN HATİPOĞLU’NDAN "NOTER" UYARISI
Gelişmeleri değerlendiren milliyetçi avukat Afşin Hatipoğlu, sızıntının kaynağına dair çok konuşulacak bir ayrıntıyı paylaştı. Hatipoğlu, paylaşılan belgenin niteliğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Tapudaki memurları açığa aldılar. Ancak bu belge noter onaylı. Tapuya şerh verilmediyse, tapuda bulunmaz. Demek ki CHP’ye sadece tapudan belge gelmiyor."
Hatipoğlu’nun bu tespiti, belgenin noter üzerinden veya inşaat şirketi kayıtlarından sızmış olabileceği ihtimalini güçlendirirken, CHP’nin elindeki bilgi ağının genişliğine dair soru işaretlerini artırdı.

SİYASETTE 'AKIN GÜRLEK' GERGİNLİĞİ
Bu kriz, aslında CHP ile Adalet Bakanı Akın Gürlek arasındaki süregelen gerginliğin son halkası. Daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği ve Anayasa Mahkemesi kararlarına direnmesiyle gündeme gelen Gürlek, CHP tarafından yargının siyasallaşmasının sembolü olarak nitelendiriliyordu. Özgür Özel’in doğrudan Bakanın kişisel harcamalarını ve mal varlığını hedef alması, ana muhalefetin "yargı bürokrasisi üzerindeki baskıyı" bu kez mülkiyet tartışmaları üzerinden kırma stratejisi olarak görülüyor.
Bakmadan Geçme
Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı için asgari ücret çağrısı
Özel: Fon krizi 195 milyar dolar kaybettirdi
Özel'den Erdoğan'a sandıkta hesaplaşma çağrısı
Özgür Özel, Devlet Bahçeli'ye taziye ziyaretinde bulundu
Özel: YENİ Parti genel başkanı 800 bin üyeyle seçilecek
Özgür Özel Hakkında Yeni Fezleke Hazırlığı: Emir Sarıgül'ün İfadesi Meclis Gündeminde
