Özgür Özel: Baş vermeye ama baş eğmemeye söz veriyorum
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Garip Dede Cemevi'nde yaptığı konuşmada, baş vermeye ama baş eğmemeye söz verdi ve Alevilerin eşitlik mücadelesine vurgu yaptı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Küçükçekmece'deki Garip Dede Cemevi'nde düzenlenen On Muharrem Orucu programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, "Gerekirse baş vermeye ama baş eğmemeye söz veriyorum" ifadelerini kullandı.
Alevi toplumu ve mazlumların yanında durmak
Özel, Hacı Bektaş'ın ektiği tohuma su vereceğine, su verenlere yoldaş olacağına bir kez daha söz verdi. Ayrıca, Alevi toplumu hakkında, "Bu topraklar çok acı gördü ama Alevi toplumu acıyı hep sessizce taşıdı. Sizler her çağın Kerbela'sında mazlumun yanında oldunuz" şeklinde konuştu. Özel, Silivri'de tutuklu bulunan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun selamlarını da iletti.
Eşitlik ve adalet vurgusu
Özel, Alevilik inancının bir kültür değil, bir inanç olduğunu vurguladı ve cemevinin ibadethane olarak kabul edilmemesine karşı eleştirilerde bulundu. "Cami ne kadar ibadethaneyse cemevi o kadar ibadethanedir" diyen Özel, Alevilerin eşit davranılmadığını belirtti. Bu eşitsizliğin sona ermesi için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.
Bakmadan Geçme
Özgür Özel, Dil Bayramı'nda önemli açıklamalarda bulundu
Özgür Özel, MASAK’ın sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı
Özgür Özel, 10 Ekim Barış Derneği heyetini ağırladı
Özgür Özel, Alevi kurumlarıyla görüşme gerçekleştirdi
Müslim Sarı: Özgür Özel ya yanıltıyor ya da habersiz
Özgür Özel, Mansur Yavaş'ın kararlarına saygı duyulduğunu ifade etti
