Özgür Özel: Çayın ve fındığın alım garantisi olacak
Özgür Özel, Rize'deki konuşmasında çay ve fındık üreticilerine alım garantisi vereceklerini belirterek, Denizcilik Bakanlığı ve Çay Kanunu gerektiğini ifade etti.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Rize'de çay ve fındık üreticileriyle bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada, “Bizim iktidarımızda beşli çetenin geçiş garantisinin garantisi yok ama çayın ve fındığın alım garantisi var” dedi.
Üreticilerin sorunları dinlendi
Özel, esnaf ziyaretinin ardından balıkçılarla ve çay üreticileriyle sohbet etti. Üreticilerin sıkıntılarını dile getirdiğini vurgulayan Özel, “Rize potansiyeli yüksek bir bölge ancak çay ve balıkçılıkta doğru adımlar atılmadığını görüyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, deniz turizminin önemine dikkat çekti.
Denizcilik Bakanlığı talebi
Özel, balıkçılıkla ilgili sorunların çözümü için bir Denizcilik Bakanlığı kurulmasının gerekliliğini ifade etti. “Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke ve bu potansiyeli değerlendirmek için bir bakanlık şart” dedi. Çayın üreticilerinin sorunlarının çözülmesi için ise bir Çay Kanunu gerekliliğini vurguladı. Özel, Çaykur'un desteklenmesi gerektiğine de değindi.
Bakmadan Geçme
Yeni Parti heyeti Giresun'da fındık fiyatlarını ele aldı
Erhan Usta, TMO'ya fındık alımında değişiklik çağrısında bulundu
Özgür Özel, fındık üreticileriyle buluştu
Saadet Partisi'nden fındık üreticilerine destek: Taban fiyat 400 TL olmalı
Artvinli çay üreticileri isyan ediyor: Kazandığımız para masraflara gidiyor
Fındık krizi TBMM'yi karıştırdı: Besin değeri tartışması mı, üretici feryadı mı?
