Özgür Özel: CHP işgal altında, uzaklaştırılmalı
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin mevcut yönetimi tarafından işgal altında olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini savundu.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'ye yönelik mutlak butlan kararının ardından partinin mevcut durumuna ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Özel, Yargıtay'dan bu kararın bozulması yönünde bir beklentisi olmadığını, ancak CHP'nin mevcut yönetim tarafından işgal altında tutulduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirtti.
CHP'nin yağmalanmasına yüreğim razı gelmiyor
Özel, BirGün gazetesine verdiği röportajda, "Butlan yönetimi CHP’den uzaklaştırılmalı ve CHP sağlıklı bir yapıya ulaştırılmalı" diyerek mevcut yönetimin partiyi talana uğrattığını savundu. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararının hukuksuz olduğunu belirten Özel, buna karşın siyasi hazırlıklarını yaptıklarını ve partinin dikine hiyerarşisini koruduklarını ifade etti. Devlet gücüyle binalarından çıkarıldıklarını ancak parti hiyerarşisinin büyük ölçüde ellerinde kaldığını vurguladı.
Yurttaş haklıya sahip çıktı, yeni bir yol açtık
Mutlak butlan yönetiminin bir "yargı darbesi" operasyonuna alet olduğunu söyleyen Özel, halkın kimin meşru olduğunu gördüğünü ve haklının yanında durduğunu belirtti. YENİ Parti'ye yönelik talebin her geçen gün arttığını ve partiyi halkın teşvik ettiğini dile getiren Özel, "Butlan yönetimine ve görev kabul edenlere tepkinin bu kadar üst düzeyde olacağını beklemiyordum" dedi. Yargıtay'ın bu hukuk skandalına dur demesi gerektiğini, ancak bunun CHP'ye dönüş anlamına gelmediğini sözlerine ekledi.
Yeni siyaset heyecan uyandırdı, partinin finansörü millet
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı sürecinde gösterilen dayanışmanın kendilerine ilham verdiğini anlatan Özel, üye bazlı seçim modelini tüzüklerine işleyeceklerini belirtti. Partinin finansörünün millet olduğunu ve bu özgüvenle hareket ettiklerini vurguladı. Belediye meclislerindeki dengelerin bozulmasının AK Parti'ye yaradığına dair değerlendirmelere de değinen Özel, İBB'nin AKP'ye geçme riskinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Mehmet Ali Yüksel, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atandı
Özgür Özel: Erdoğan hesap vermek yerine milletle alay ediyor
Özgür Özel, yeni bir düzen kuracaklarını açıkladı
Özgür Özel, ortak geleceğin inşası için Yozgat'ta konuştu
Özgür Özel: 1-1,5 yıl sonra tarihin kritik dönüm noktasındayız
CHP, Mekke anlaşmasının detaylarını talep etti
