Siyaset

Özgür Özel'den çarpıcı iddialar!

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Tokat'ta halk buluşmasında seçim stratejilerini ve mevcut siyasi duruma yönelik eleştirilerini dile getirdi. Milletin desteğiyle iktidara yürüyeceklerini belirten Özel, 'Bu millet bağrına bastıkça siz bizden asl
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Özgür Özel'den çarpıcı iddialar!

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Tokat'ın Erbaa ilçesinde halk buluşmasında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İstanbul'u kazanan Ekrem İmamoğlu'nun aday gösterilmemesi ve bunun sonucunda seçimlerin kaybedilmesi üzerine sert eleştirilerde bulundu. Özel, "Önce cumhurbaşkanı adayımızı aldılar, şimdi partimizi almaya çalışıyorlar. Partinin genel başkanına saldırıyorlar. Bizi kağıt üzerinde yargı darbeleriyle görevden uzaklaştırabilirsiniz. Bizi devletin polisini üzerimize yollayarak, binalardan dışarı atabilirsiniz. Ama bizi bu millet bağrına bastıkça siz bizden asla kurtulamayacaksınız." ifadeleriyle mevcut duruma dikkat çekti.

MİLLETİN DESTEĞİYLE İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ

Özel, Trabzon, Gümüşhane ve Tokat'ın Çevrecik köylerindeki halk buluşmalarının ardından Erbaa'da büyük bir kalabalıkla karşılaştıklarını belirterek, "Bu kalabalık nereden çıktı, ne kadar güzelsiniz. Hepinize ayrı ayrı sarılıyorum." dedi. Konuşmasında, Atatürk'ün emaneti olan cumhuriyetin kazanımlarına ve sandığa sahip çıkmanın önemini vurgulayan Özel, AK Parti'nin yıllarca seçim kazanırken milli iradeyi öne çıkardığını ancak CHP'nin 23 yıl boyunca AK Parti'yi yenemediğini hatırlattı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'yi 47 yıl sonra birinci parti yapmalarının ardından bazı durumların değiştiğini belirten Özel, "Çünkü Tayyip Erdoğan bir şeyi biliyordu, İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır diyordu. İstanbul'u 2019'da kazanmıştık ama İstanbul'u kazananı aday yapmadık ve maalesef seçimleri kaybettik." şeklinde konuştu.

DARBELERE KARŞI MÜCADELE VE DEĞİŞİM VURGUSU

Özel, "Önce cumhurbaşkanı adayımızı aldılar, şimdi partimizi almaya çalışıyorlar. Partinin genel başkanına saldırıyorlar. Öfkeyi enerjiye, enerjiyi mücadeleye çevirmek durumundayız." diyerek, Türkiye'nin büyük bir değişime yürüdüğünü ve bu değişimin halkın desteğiyle gerçekleşeceğini savundu. Asgari ücret, emekli maaşları ve çiftçi gelirlerindeki düşüşlere dikkat çeken Özel, "Bu meydanlardaki heyecan, bu meydanlardaki coşku, bu meydanlardaki enerji boşa değildir. AK Parti'nin kara düzeni bitecek, ezilen emeklinin, emekçinin, çiftçinin, esnafın yüzü gülecek." dedi. Konuşmasının sonunda, "And olsun ki durmayacağım, baş vereceğim ama baş eğmeyeceğim. Bu düzeni değiştirene kadar, partimizi iktidar yapana kadar, bu iktidarı değiştirene kadar durmayacağım." diyerek mücadele vurgusunu yineledi.

Bu Yazıyı Paylaş