Özgür Özel'den deprem eleştirisi: 21 yıllık iktidar hazırlıksız yakalandı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 21 yıllık iktidarı hazırlıksız olmakla eleştirdi, konut teslimlerindeki gecikmeleri ve faizli kredileri sorguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Erkenek Mahallesi'nde açıklamalarda bulundu. Özel, depremde hayatını kaybeden 53 bin 537 kişi için Allah'tan rahmet diledi ve ülkenin bu felakete hazırlıksız yakalandığını vurguladı. Depremin yaralarının sarılması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

21 YILLIK İKTİDAR VE HAZIRLIKSIZLIK
Özel, deprem anında 21 günlük veya 21 aylık değil, 21 yıllık bir iktidarın görevde olduğunu belirterek eleştirilerini sürdürdü. Özel iletişim vergisinin 2 yıl alınması planlanırken 21 yıl boyunca toplandığını, bu paralarla depreme hazırlık için gerekli kaynağın fazlasıyla sağlandığını ancak buna rağmen hazırlıksız yakalanıldığını söyledi. 1999 depremi ile 2023 depremi arasındaki en büyük farkın, ordunun müdahale sürecindeki gecikme olduğunu vurguladı.
KONUT TESLİMLERİNDE GECİKME VE ELEŞTİRİLER
Özgür Özel, deprem sonrası konut teslimlerindeki yavaşlığa dikkat çekti. 2023'te tüm evlerin bir yıl içinde teslim edileceği sözü verildiğini, ancak bir yıl sonunda yüzde 2, iki yıl sonunda yüzde 30 ve bugün yüzde 70 tamamlanabildiğini aktardı. Malatya ve Türkiye genelinde hâlâ çok sayıda kişinin konteynerlerde yaşamaya devam ettiğini belirtti. CHP'li belediyelerin deprem bölgesine 668 araç, 1487 personel ve 662 TIR insani yardım gönderdiğini, bu yardımların yiyecekten çocuk bezine kadar geniş bir yelpazede olduğunu ifade etti.
FAİZSİZ KREDİ BEKLENTİSİ
Özel, depremzedelere sunulan konut kredilerinde faiz konusuna da değindi. Evleri teslim ederken boş senet imzalatmanın suç olduğunu, kimsenin ne kadar para ödeyeceğini bilmeden imza atmak zorunda bırakılmaması gerektiğini söyledi. Faiz kısmının sıfır olması gerektiğini vurgulayarak, dükkanlar, rezerv alanlar ve köy evleri dahil hiç faiz alınmayacağına dair bir açıklama beklediğini belirtti. Bu açıklama yapılırsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edeceğini ekledi.
Bakmadan Geçme
İstanbul'da Hissedilen Yalova Depremi Sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Kritik Uyarı: "Kendisi Küçük, Anlamı Büyük!"
Dışişleri Bakanlığı, Panama'daki deprem için başsağlığı diledi
Panama'da 7.7 büyüklüğünde deprem
Deprem sonrası yıkımlarla ilgili 7 ilde operasyon
Panama'da 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Saimbeyli'deki depremin ardından AFAD'dan rapor açıklandı
