Gündem

Özgür Özel'den ev hanımlarına emeklilik vaadi

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Derince'de kadınlarla buluştu. Özel, ev hanımlarının evdeki çalışmalarını emekliliğe sayacak bir proje hazırladıklarını duyurdu. Ayrıca sağlık sistemindeki aksaklıklar ve şehit ailelerinin yaşadığı sorun
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Özgür Özel'den ev hanımlarına emeklilik vaadi

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli'nin Derince ilçesinde kadınlarla bir araya gelerek önemli vaatlerde bulundu. Kadınların sorunlarını dinleyen Özel, parti olarak hayata geçirmeyi planladıkları bir projeyi açıklayarak, ev hanımlarının evdeki çalışmalarının emekliliğe sayılacağını belirtti.

Ev hanımları için sigorta projesi

Özel, "YENİ Parti'nin bir projesi var. Seçim yaklaşırken anlatacağız ama şimdiden size söyleyeyim. Eğer biz bir iş bulamıyorsak, sigortalı bir işte çalışmıyorlarsa, çocuklarına kreş bulmadıysak, ev kadınlarının evdeki çalışmalarını işe sayıp devlet eliyle sigortalı yapacağız onları emekli olsunlar diye. Ev hanımları emekli olacak" dedi. Bu projenin, evde çocuk veya yaşlı bakımı yapan, evin işleriyle meşgul olduğu için çalışamayan kadınların sigorta primlerinin önemli bir kısmının devlet tarafından karşılanmasını öngördüğünü ifade etti. Eğer bir iş bulunamıyorsa veya mahallede kreş yoksa devletin sorumluluk üstleneceğini vurguladı.

Sağlık hizmetlerindeki aksaklıklar ve şehit ailelerine yönelik sorunlar

Konuşmasında engelli bakım aylığı alanlara asgari ücretin altında maaş ödenmesi gibi konulara da değinen Özel, devletin kendi uyguladığı maaş politikasını eleştirdi. Bir şehit annesinin sağlık ocağında tedavi ve ilaç için fark ödediğini öğrenmesi üzerine ise bu konunun Meclis'te gündeme getirildiğini ancak karşılaştığı tabloyu üzüntüyle aktardı. Doktorların performans kriterleri nedeniyle ilaç yazmakta zorlandığını ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Özel ayrıca, bir vatandaşın karakol talebine yönelik olarak ilgili Bakan Yardımcısı ile görüşeceğini ve eğer bu yıl yapılamazsa gelecek yıl YENİ Parti olarak bu ihtiyacı gidereceklerini söyledi.

Aile hekimliği ve eczane ziyaretleri

Kadınlarla yapılan etkinliğin ardından bir Aile Sağlık Merkezi'ni ve eczaneyi ziyaret eden Özgür Özel, mevcut aile hekimliği sisteminin iyi olduğunu ancak devletin yeniden sorumluluklar üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Çocukların çizdiği resimleri makam odasına asacağını belirten Özel, vatandaşların dualarının kendisi için yeterli olduğunu söyledi.

Bu Yazıyı Paylaş