Siyaset

Özgür Özel'den İktidara Rest: "Halkın Önüne Bariyer Koyamazsınız"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de yaptığı açıklamada kendisine ve partisine yönelik baskı iddialarına sert tepki gösterdi. Özel, "Benim belimi kırdıklarıyla kalırlar ama CHP'yi durduramazlar, halkı durduramazlar" dedi.
ANKA
ANKA
3 dk Sesli Dinle 0
Özgür Özel'den İktidara Rest: "Halkın Önüne Bariyer Koyamazsınız"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan program öncesinde İzmir'e geldi. Adnan Menderes Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, hem miting alanına yönelik güvenlik önlemlerini hem de son dönemde yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Özel'i havalimanında eşi Didem Özel, kızı İpek Özel, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililer karşıladı.

"Meydanı Çevirmişler, Buna Gerek Yok"

Cumhuriyet Meydanı çevresindeki güvenlik önlemlerine ilişkin konuşan Özel, planlanmış bir miting olmadığını belirterek alınan tedbirleri eleştirdi.

Özel şu ifadeleri kullandı:

"İzmir İl Başkanımız, parti binası yakınındaki meydanda partililerin bayramlaşmak istediğini söyledi. Biz de kabul ettik. Planlanmış bir miting yok. Dolayısıyla herhangi bir izin başvurusu da söz konusu değil. Partililerimize selam vereceğiz, bayramlaşacağız. Ancak korkmuşlar; meydanı çevirmişler, barikatlar kurmuşlar. Buna gerek yok. Millet bizi nerede bekliyorsa oraya gideriz, partililerimiz neredeyse onlarla buluşuruz."

"Herkes Şapkasını Önüne Koyup Düşünmeli"

Demokrasi vurgusu yapan Özel, halkın iradesinin siyasi süreçlerin belirleyicisi olduğunu söyledi.

Açıklamalarında dikkat çeken ifadeler kullanan Özel şöyle konuştu:

"Hâlâ insanların ne istediğini idrak edemiyorlar. Halk bir şey istiyorsa demokrasi bunu gerektirir. AK Parti'yi kuran da, seçim kazandıran da, iktidarda tutan da halkın iradesidir. İktidardan götürecek olan da yine halktır. Bu nedenle herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Ben gücümü makamdan, mevkiden ya da unvandan değil; demokrasiye ve halka olan inancımdan alıyorum."

"Kayyımların, butlanların ve diktatörlerin yalnızlığı başka hiçbir yalnızlığa benzemez. Halkla birlikte hareket edenlerin coşkusunu ise hiçbir güç engelleyemez. Önümüze konulan her bariyer aslında milletin önüne konulmuş bir bariyerdir."

Güzelbahçe Belediye Başkanı'nın Gözaltına Alınmasına Tepki

Özel, Mustafa Günay hakkında yürütülen soruşturma ve gözaltı işlemlerine de tepki gösterdi.

Bir belediye başkanına yönelik işlemlerin hukuki prosedürler çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini savunan Özel, operasyonun siyasi amaç taşıdığını ileri sürdü.

"Bir belediye başkanına sorulacak soruların yöntemi bellidir. Sabahın erken saatlerinde gözaltı işlemi uygulanıyorsa bu siyasi bir operasyondur. Müfettiş gelir, inceleme yapar, savunma ister. Hizmet devam ederken süreç yürütülür. Ama siz belediye başkanını sabah alıyorsanız amaç hizmeti aksatmaktır."

"İzmir'de En Yüksek Memnuniyet Güzelbahçe'de Çıktı"

Özel, partisinin yaptırdığı memnuniyet araştırmalarına da değinerek Güzelbahçe Belediyesi'nin dikkat çekici sonuçlar elde ettiğini söyledi.

"Bugüne kadar açıklamadık ama arkadaşlarımız belgeleri paylaşacak. İzmir'de yaptırdığımız memnuniyet anketlerinde en yüksek oran Güzelbahçe'de çıktı. Mustafa Başkan, vatandaş memnuniyetinde ilk sırada yer aldı. Bugünkü husumetin temelinde de başarılı belediyecilik anlayışı yatıyor."

Özel ayrıca belediye başkanının ve eşinin kısa süre önce çocuklarını kaybettiğini hatırlatarak gözaltı kararına tepki gösterdi.

"Bir yıl önce evlatlarını kaybetmiş bir aileden söz ediyoruz. Beş yaşındaki torunları onlara emanet edilmiş durumda. Buna rağmen hem kendisini hem eşini gözaltına alıyorlar. Bu kadar vicdansızlığın kime ne faydası var anlamakta zorlanıyorum."

"Yalancı Tanık İfadeleriyle Gözaltılar Yapılıyor"

CHP kurultayına ilişkin yürütülen soruşturmalar hakkında da konuşan Özel, bazı parti yöneticilerinin asılsız iddialarla hedef alındığını savundu.

Şanlıurfa'daki kurultay delegeleri üzerinden örnek veren Özel şu açıklamayı yaptı:

"Kurultayda bize oy vermediği herkes tarafından bilinen bir ilçe başkanımız, aylar sonra bizi desteklediği için bugün benim lehime hile yaptığı iddiasıyla tutuklandı. O sandığın iki turda da Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdiği tutanaklarda mevcut. Buna rağmen yalancı tanık ifadeleriyle insanlar gözaltına alınıyor."

"CHP'yi de Halkı da Durduramazlar"

Özel, açıklamalarının sonunda kendisine ve CHP'ye yönelik baskıların sonuç vermeyeceğini savundu.

"Bir işi bu kadar çirkinleştirmenin kimseye faydası yok. Benim belimi kırarak CHP'nin iktidar yürüyüşünü durdurabileceklerini sanıyorlar. Benim belimi kırdıklarıyla kalırlar ama CHP'yi durduramazlar, halkı durduramazlar."

Bu Yazıyı Paylaş