Özgür Özel'den vatandaşlık temel geliri müjdesi
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Kastamonu'da vatandaşlık temel geliri uygulaması ve ev hanımlarının sigortası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal konut projeleri de gündemde.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Kastamonu'da yaptığı açıklamalarda, iktidara gelmeleri halinde vatandaşlık temel geliri uygulamasını hayata geçireceklerini belirtti.

AİLELER İÇİN TEMEL GELİR DESTEĞİ
Özel, bir ailede bir kişiye asgari ücretlik iş verilemiyorsa, o aileye zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak bir vatandaşlık temel geliri bağlayacaklarını ifade etti. Ev hanımlarının sigorta primlerinin devlet tarafından ödeneceğini ve sosyal konut projelerinin yaygınlaştırılacağını vurguladı. "Bir ülkede bir vatandaş doğmuşsa, bu ülkenin vatandaşı olduğu için barınma hakkı ve beslenme hakkı vardır. Bu hakları sağlamak için vatandaşlık temel geliri vereceğiz," dedi.

SOSYAL KONUT PROJELERİ
Özel, sosyal konut projeleri ile herkesin barınma ihtiyacını çözmeyi hedeflediklerini belirtti. Kiralık sosyal konut uygulamasının yanı sıra, gelire göre sosyal konut projeleri geliştireceklerini açıkladı. Bu şekilde, yüksek maaş alanların yüksek kira, düşük maaş alanların ise düşük kira ödeyeceği bir sistem oluşturmayı planladıklarını ifade etti. Ayrıca ev hanımlarına yönelik sigorta uygulamalarının da devreye gireceğini, çocuk bakan ev hanımlarının sigortalarının devlet tarafından ödeneceğini belirtti. Özel, "Ev hanımları eğer bir yerde çalışmıyorsa, devlet onların sigortasını ödeyecek ve sonunda emekli olacaklar. Bu, tüm sorunları çözecek bir yaklaşım olacak," dedi.


Bakmadan Geçme
Kiralık sosyal konut projesi için başvurular 14 Eylül'de başlıyor
Sosyal konut kampanyası 15 soruda anlatıldı
Bakan Kurum: Kiralık sosyal konutların ilk teslimi ekimde
Bakan Kurum, Malatya'daki sosyal konutların teslimini paylaştı
Bakan Kurum'dan deprem sonrası yeniden yapılanma vurgusu: 'Bu işler ahbap çavuş ilişkisiyle yürümez
Malatya'da umut dolu bir gün: Sosyal konutlar, atık su tesisi ve Bakırcılar Çarşısı açıldı
