Gündem

Özgür Özel: Halkın umutlarını köreltmek istemiyoruz

Özgür Özel, Yargıtay'ın kararının ardından CHP ile iş birliğine açık olduklarını belirtirken, belediye başkanlarına yönelik şantaj iddialarına dikkat çekti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Özgür Özel: Halkın umutlarını köreltmek istemiyoruz

(ANKARA) - YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın mutlak butlan kararını bozması durumunda CHP'ye dönüp dönmeyeceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CHP İLE İŞ BİRLİĞİNE AÇIKIZ

Özel, CHP'nin elinde kalması gereken dostların elinde kalmasından yana olduğunu ifade ederek, bu partinin hırsların kurbanı olmaması gerektiğini belirtti. “Biz o CHP ile bir de oluruz, kol kola da oluruz, ittifak da oluruz, her şey konuşulur, her şey olunur,” dedi. Tehlikenin başka bir yerde olduğunu vurgulayan Özel, halkın umutlarını köreltmeyi istemediklerini belirtti.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ŞANTAJ İDDİALARI

Özel, CHP'den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkında da konuştu. Tugay'ın AK Parti'ye geçeceği iddialarını kesin bir dille reddettiğini ifade eden Özel, böyle bir durumun İzmir'de büyük bir travma yaratabileceğini söyledi. Ayrıca, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl'e yönelik şantaj yapıldığına dair iddialarını dile getirerek, bu durumun çözümü için önerilerde bulundu.

SİNEM DEDETAŞ VE BELEDİYE BAŞKANLARINA YÖNELİK TEHDİTLER

Özel, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın tutukluluğu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Dedetaş'a yönelik tehditlerin bulunduğunu ve birçok belediye başkanının benzer durumlarla karşı karşıya kaldığını kaydetti. “15 gün içinde operasyon olur” gibi ifadelerin, belediye başkanlarını korkutmak amacıyla kullanıldığını dile getiren Özel, bu konudaki endişelerini paylaştı.

Bu Yazıyı Paylaş