Özgür Özel: İddianame hatalarla dolu ve siyasi bir dava
Özgür Özel, tutuklu Ekrem İmamoğlu'nu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, iddianamenin hatalarla dolu olduğunu ve bunun siyasi bir dava niteliği taşıdığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Marmara Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Özel, '19 Mart sivil darbesinin iddianamesi nihayet 237 gün sonra yazıldı ve 3 bin 900 sayfa hatalarla, çelişkilerle dolu bir iddianame ile karşı karşıyayız' dedi.

İDDİANAMEDEKİ HATALAR
Özel, iddianamede yer alan ifadelerin güvenilir olmadığını belirterek, 'İkisi de farklı suçlardan aynı ifadeyi kesip kopyalayarak vermişler. Bu durum hukukun temel prensiplerine aykırıdır' şeklinde konuştu. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun seçim kazanmakla suçlandığını ve bu suçlamanın, siyasi bir baskı unsuru olarak kullanıldığını vurguladı. Özel, 'İddianamede 969 kez 'hatırladığım kadarıyla' ifadesi geçiyor. Bu, bir delil olarak kabul edilemez.' dedi.

DELİL YETERSİZLİĞİ
Özel, 'Somut bir delil ortaya konulabilmiş değil. Sadece tanık beyanlarıyla bir yargılama süreci yürütülüyor. Bu dava hukuki değil, siyasi bir dava' ifadesini kullandı. Ayrıca, İBB'ye yönelik yapılan yolsuzluk iddialarının da asılsız olduğunu belirtti. Özel, 'Delil olmadan yapılan suçlamalarla karşı karşıyayız. Bu durum, yargı sisteminin ne denli kötüye kullanıldığını gösteriyor.' diye ekledi.
Bakmadan Geçme
Yeni adli yıl başlıyor, Ankara'da iddianameler bekleniyor
Adıyaman'da 9 kişinin ölümüne neden olan bina için 3 yıl sonra iddianame hazırlandı
Mehmet Akif Ersoy dosyasında yeni aşama: 11 kez nitelikli cinsel saldırıda iddianame hazırlandı
"İyi Parti'den ayrılan Ersin Beyaz AK Parti'ye katılacak" iddiası
Bolu Belediyesi İçin İddianame Tamamlandı!
Ünlü Rapçi Blok3 Adliyelik Oldu: Ağır Suçlamalar Peş Peşe Geldi
