Özgür Özel, Kocaeli esnafını ziyaret etti ve alım gücünü değerlendirdi
Özgür Özel, Kocaeli'de yaptığı esnaf ziyaretinde alım gücündeki düşüşe dikkat çekerek, emeklilerin 20 yıl önceki alım gücüyle günümüzdeki durumunu kıyasladı.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretinde, mesleklerin işçileşmesi konusunda dikkat çekerek, esnafla alım gücü üzerine sohbet etti.

Alım gücünde büyük düşüş
Özel, “Emekli 20 sene önce 8 çeyrek altın alıyordu maaşıyla, şimdi 2'ye düştü” diyerek, yıllar içindeki alım gücünün ne denli azaldığını vurguladı. İlk olarak Gebze'de sanayicilerle görüştükten sonra Karamürsel Meydanı'nda esnaf ziyaretinde bulunan Özel, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.
Profesyonel mesleklerin işçileşmesi
Ziyaret sırasında bir terzi ile sohbet eden Özel, terzi sayısının eskiye göre yirmide bir oranında azaldığını belirtti ve “Profesyonel mesleklerin işçileştirilmesi diye bir şey var bütün dünyada” dedi. Ayrıca, bir esnafla yaptığı görüşmede, “10 seneye göre şimdi alım gücü nasıl?” sorusunu yönelttiğinde, esnafın alım gücünün düşük olduğunu ifade etti. Ziyaretinde Kıbrıs Gazisi ve genç bir sporcu ile de sohbet eden Özel, Karamürsel Merkez Camisi'nde cuma namazı kılacağını belirtti.
Bakmadan Geçme
Ümit Özdağ, Manavgat'ta esnaf ziyaretinde ekonomik sıkıntıları dinledi
Beşiktaş belediye başkan vekili esnafla buluştu
CHP'li Öztrak, enflasyonun alım gücünü erittiğini açıkladı
Özgür Özel, emekli maaşlarını asgari ücrete çıkaracaklarını duyurdu
Buğra Kavuncu Osmaniye'de esnafla görüştü
Motorin 100 TL’yi Aştı: Akaryakıt Fiyatları Artık Ekrana Sığmıyor
