Siyaset

Özgür Özel, Mansur Yavaş'ın kararlarına saygı duyulduğunu ifade etti

Özgür Özel, Mansur Yavaş'ın istifasına saygı gösterdiklerini belirtirken, dış politikadaki tavizlerin ülkeye yarar sağlamadığını vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Özgür Özel, Mansur Yavaş'ın kararlarına saygı duyulduğunu ifade etti

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve diğer belediye başkanlarının CHP'den istifa etmesine dair, “Sayın Mansur Yavaş’ın ve belediye başkanı arkadaşlarımızın alacakları her türlü karara saygılıyız” açıklamasında bulundu.

Özgür Özel, Mansur Yavaş\

İstifa sonrası yapılan açıklama

Özel, parti genel merkezinde Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu ile bir araya geldikten sonra bu konuda bilgi verdi. Yavaş'ın istifasının ardından kendisine tebrik telefonu açtığını belirten Özel, “Kararının kendisi ve memleket için hayırlı olmasını diledim” dedi. Ayrıca, belediye başkanlarının alacakları kararların özel olduğunu vurgulayarak, Yeni Parti'nin bu tutumunu sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.

Özgür Özel, Mansur Yavaş\

Parti içindeki durumu değerlendirdi

Özel, 31 Mart seçimlerinin ardından yaşanan tartışmalara değinerek, Yavaş gibi bir siyasetçinin atanmışlıkla terbiye edilemeyeceğini belirtti. Yavaş'ın seçilmeye vurgu yaptığını ve tarihsel olarak doğru tarafta durduğunu ifade eden Özel, “Bundan sonraki süreçte kendisinin sorumluluğu Ankara’ya karşıdır” dedi. Yeni Parti olarak, geçmişteki durumları bilmenin ve geleceğe dönük değerlendirmelerin önemli olduğunu belirtti. Özel, CHP ile iş birliği yapıp yapmayacaklarına dair gelen sorulara da yanıt vererek, “Butlanla iş birliğimiz yok” dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin eleştirilerde bulunarak, dış politikadaki tavizlerin ülkeye fayda sağlamadığını ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş