Özgür Özel: Seçimle gelen, seçimle gider kayyum ve tutuklamalara tepki
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kayyum atamaları ve belediye başkanlarının tutuklanmasına tepki göstererek seçimle gelenin seçimle gitmesi esastır dedi. Tuzlada Cumhuriyetin 102. yılı etkinliklerinde halkın iradesi ve demokrasi vurgusu yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tam bir yıldır darbeci kuşatma altındayız diyerek kayyum atamaları ve belediye başkanlarının tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Özel, Seçimle göreve gelenin seçimle gitmesi esastır vurgusu yaptı.

ESENYURTA KAYYUM ATANMASININ 1. YILI
Özel, Türkiyenin en büyük ilçesi Esenyurta kayyum atanması ve belediye başkanının tutuklanmasının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, 12si İstanbulda olmak üzere toplam 18 belediye başkanının cezaevinde olduğunu ve 3 belediyeye kayyum atandığını belirtti. Tüm belediyelerin üzerinde maddi ve manevi baskıların sürdüğünü ifade eden Özel, milletle birlikte direnmeye devam edeceklerini söyledi.

CUMHURİYETİN 102. YILI KUTLAMALARI VE DEĞERLERİ
Tuzla Belediyesinin Cumhuriyetin 102. yılına özel olarak hayata geçirdiği Tuzla Yaşam Aydınlı kültür sanat merkezinin açılış törenine katılan Özgür Özel, Anıtkabirde Atatürkün huzurunda olduktan sonra İstanbulda olduklarını dile getirdi. Cumhuriyetin, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olması ilkesini hayata geçirdiğini belirten Özel, Cumhuriyetin seçkinleri reddettiğini, tüm vatandaşların eşit haklara sahip olmasını ve çocukların eşit şartlarda hayata başlamasını hedeflediğini vurguladı. Bu ilkenin, Tuzlada halkın iradesiyle 31 yaşındaki Eren Ali Bingölün belediye başkanı seçilmesiyle bir kez daha kanıtlandığını ifade etti.
ZOR ŞARTLARDA HİZMET VE DEMOKRASİ VURGUSU
Özel, CHPli belediyelerin eserleri çok zor şartlarda hayata geçirdiğini belirterek, önceki belediye başkanlarının SGK ve vergi borçlarını ödemek zorunda kaldıklarını ve bu nedenle daha önce 11 yılda yapılamayan hizmetlerin 1,5 yılda tamamlandığını anlattı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Meclisi açık tutmak ve demokrasiyi savunmak için çaba gösterdiklerini hatırlatan Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğluna mazbatasının verilmemesi ve seçimin iptal edilmesi gibi süreçleri eleştirdi. Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl de Cumhuriyetin halkın kendi geleceğine sahip çıkma iradesi olduğunu belirterek, kültür sanat merkezinin Tuzlanın yaşamına kalıcı bir eser kazandırdığını söyledi.
Bakmadan Geçme
Özgür Özel'den DEM Parti'nin Tepkisi Sonrası Öcalan ve Demirtaş Açıklaması!
Özgür Özel, Öcalan ve Demirtaş'ı karşı karşıya getirme niyetinde değil
Özgür Özel fabrika işçileriyle buluştu
Özgür Özel, dün börek ikramını reddettiği üyeyle kahvaltı yaptı
Özel’den adaylık mesajı! Yavaş formülü nasıl olacak?
Özgür Özel: Muhalefet olmayı kabul etseydim görevimde kalırdım
