Gündem

Özgür Özel, Srebrenitsa Soykırımı'nda kaybedilenleri rahmetle anıyor

Özgür Özel, Srebrenitsa Soykırımı'nın 31. yılı dolayısıyla yaşamını yitirenleri rahmetle anarak, insanlık suçlarını lanetledi ve unutulmaması gerektiğini vurguladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Özgür Özel, Srebrenitsa Soykırımı'nda kaybedilenleri rahmetle anıyor

(ANKARA) - CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Srebrenitsa Soykırımı'nın 31. yılı dolayısıyla önemli bir paylaşımda bulundu.

İNSANLIK SUÇU VE UNUTULMAZ ACILAR

Özel, yaşamını yitirenleri rahmetle anarken, bu insanlık suçunu işleyenleri ve sessiz kalanları lanetledi. Özellikle, Srebrenitsa'da yaşananların bir daha asla tekrarlanmaması gerektiğinin altını çizdi. Bu tür acıların bir daha hiçbir coğrafyada yaşanmaması için toplumsal bir bilinç oluşturulması gerektiğini vurguladı.

UNUTULMAZ SESSİZLİKLER

Sözlerine devam eden Özel, '…Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.' ifadesiyle, dostluk ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Unutulmaması gereken bu tür trajedilerin, insanlık suçları arasında yer aldığını belirtti ve 'Unutmayacağız. Çünkü unutulan her insanlık suçu, yenilerine cesaret verir.' dedi.

Bu Yazıyı Paylaş