Siyaset

Özkan Yalım iddiaların asılsız olduğunu söyledi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı 'rüşvet' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın savcılıktaki ifade metnine ulaşıldı.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Özkan Yalım iddiaların asılsız olduğunu söyledi

 Aralarında Yalım’ın da bulunduğu 17 şüphelinin sorgulandığı dosyada, Başkan Yalım kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddederek iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

"Mükerrer ve Şahsi Hesap" İddialarına Red

Başkan Özkan Yalım, Uşak Spor’a yardım adı altında toplanan paraların şahsi hesaplarına aktarıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Sosyal tesisler için alınan malzemelere mükerrer fatura kesildiği iddialarına ilişkin konuşan Yalım, "Mükerrer fatura kesildiği iddiaları asılsızdır. Ayrıca yerel internet sitelerine belediye bütçesinden herhangi bir ödeme yapılmamıştır; bu sitelerle şahsi bir bağım bulunmamaktadır" dedi.

"Eğlence Giderleri Belediyeye Faturalandırılmadı"

Belediye üst düzey yöneticileriyle birlikte gidilen eğlence mekanlarının giderlerinin belediyeye "temsil ve ağırlama" olarak yansıtıldığı yönündeki tanık beyanlarına da değinen Yalım, savunmasında şu ifadelere yer verdi:

"Gece kulübü ve restoran iddiaları tamamen asılsızdır. Söz konusu işletmeler zaten benim şirketlerim bünyesindedir. Kendi işletmemde yaptığım harcamaların belediyeye fatura edilmesi söz konusu olamaz."

1,5 Milyon TL'lik Transfer ve Personel İlişkisi

Soruşturmanın en dikkat çekici noktalarından biri olan ve belediye çalışanı Aslıhan Aksoy’un hesabına gönderilen 1 milyon 500 bin TL’lik transfer hakkında da açıklama yapan Yalım, bu ödemenin belediye başkanlığı dönemiyle ilgisi olmadığını savundu:

Araç Alımı Savunması: "Söz konusu meblağ, belediye başkanı seçilmeden önce aramızdaki özel dostluğa istinaden araç alımı için şahsi hesabımdan gönderilmiştir. Görevinle bir bağlantısı yoktur."

İşe Alım Süreci: Aksoy'un daha önce kendisine ait otelde çalıştığını belirten Yalım, personelin belediye sosyal tesislerinde görev almak istemesi üzerine ihtiyaca binaen işe alındığını, çıkan haberler sonrası ise görevden ayrıldığını ifade etti.

Bornova Belediyesi Detayı

İfadesinde, Aslıhan Aksoy’un belediyeden ayrıldıktan sonra Bornova Belediyesi’nde işe başlamasına da aracılık ettiğini kabul eden Özkan Yalım, "Bornova Belediye Başkanı ile görüşerek uygun bir kadro varsa değerlendirilmesi konusunda ricacı oldum. Kendisi de yardımcı oldu. Ancak kısa bir süre sonra ilişkimiz sona erdi" dedi.

Bu Yazıyı Paylaş