Dünya

Pakistan, Türkiye'nin talebiyle askeri operasyonları durdurdu

Pakistan, Türkiye'nin talebi doğrultusunda Afganistan sınırındaki askeri operasyonlarını geçici olarak durdurdu. Operasyonlar, Ramazan Bayramı nedeniyle askıya alındı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Pakistan, Türkiye'nin talebiyle askeri operasyonları durdurdu

Pakistan, Afganistan sınırındaki askeri operasyonlarını geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Bu kararın, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin talepleri doğrultusunda alındığı belirtildi.

OPERASYONLAR NE ZAMAN DURDURULACAK?

Pakistan Enformasyon Bakanı Attaullah Tarar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonların 18 Mart’ı 19 Mart’a bağlayan gece yarısından itibaren durdurulacağını ifade etti. Bu sürecin, 23 Mart’ı 24 Mart’a bağlayan gece yarısına kadar devam edeceği de vurgulandı.

GERİLİM SÜRECEK Mİ?

Açıklamada, Pakistan topraklarında herhangi bir terör eylemi ya da saldırı gerçekleştirilmesi durumunda askıya alınan operasyonların yeniden başlatılacağına dikkat çekildi. İki ülke arasındaki tansiyon, son aylarda karşılıklı saldırılarla arttı ve bu süreçte Pakistan, 22 Şubat'ta sınır hattında 'terör kampı' olarak nitelendirdiği hedeflere yönelik operasyonlar gerçekleştirmişti.

Bu Yazıyı Paylaş