Dünya

Paris'te camilerin önüne domuz kafaları bırakıldı

Paris'te, Müslüman karşıtı bir eylemde en az 9 domuz kafası camilerin önüne bırakıldı. Fransa polisi, saldırının faillerini bulmak için soruşturma başlattı ve İçişleri Bakanı Bruno Retailleau olayı kınadı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Paris'te camilerin önüne domuz kafaları bırakıldı

Paris'te Müslüman karşıtı bir eylemde, camilerin önüne domuz kafaları bırakıldığı bildirildi. Fransa polisi, Paris bölgesindeki camilerin önüne en az 9 domuz kafası bırakıldığını açıkladı. Saldırının Müslümanları aşağılamak amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Paris polis şefi Laurent Nunez, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Bu alçakça eylemlerin faillerini bulmak için her şey yapılıyor' dedi. Paris Savcılığı, bir diğer domuz kafasının şehrin kuzeyindeki bir caminin önündeki evrak çantasında bulunduğunu bildirdi. Fransa, 6 milyondan fazla kişiyle, Avrupa'nın en büyük Müslüman nüfusuna sahip.

MACRON'A GÖNDERME

Aktarmalara göre, bir yere mavi renkle 'Macron' yazılmıştı. Bunun, siyasi ve mali krizin içinde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bir gönderme olduğu düşünülüyor. Paris polisi, ayrımcılığı körükleyen nefret suçlamasıyla olayla ilgili soruşturma başlattı. Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, saldırıları kınadı ve 'Müslüman vatandaşlarımızın inançlarını huzur içinde yaşayabilmelerini istiyorum. Onların incindiğini anlıyorum' ifadelerini kullandı.

Bu Yazıyı Paylaş