Ekonomi

Petrol Ofisi ve Nakkaş Holding'den Sabiha Gökçen'e jet yakıtı tesisi yatırımı

Petrol Ofisi Grubu ve Nakkaş Holding, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda PONAK Akaryakıt Dağıtım A.Ş. ile yeni bir jet yakıtı depolama ve ikmal tesisi kurarak havacılık sektörüne önemli bir yatırım yapıyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Petrol Ofisi ve Nakkaş Holding'den Sabiha Gökçen'e jet yakıtı tesisi yatırımı

Petrol Ofisi Grubu ve Nakkaş Holding, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yeni bir jet yakıtı depolama ve ikmal tesisi kurmak amacıyla iş birliği yaptı.

PONAK AKARYAKIT DAĞITIM A.Ş. KURULDU

Bu iş birliği sonucunda kurulan PONAK Akaryakıt Dağıtım A.Ş., Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlara yönelik jet yakıtı depolama ve ikmal operasyonlarını gerçekleştirecek. Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu ve Nakkaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öztürk'ün katılımıyla imzalanan anlaşma, havalimanının artan uçuş ve yolcu trafiğini destekleyecek bir altyapı yatırımı olarak öne çıkıyor.

SABİHA GÖKÇEN'İN KAPASİTESİ ARTACAK

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 2024 yılı itibarıyla 1,6 milyonun üzerinde uçuş ve yaklaşık 280 milyon yolcuya hizmet veren kapasitesiyle Türkiye'nin ikinci, Avrupa'nın ise en yoğun havalimanlarından biri konumunda. PONAK, Türk havacılık sektörünün bölgesel büyümesine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor. Mehmet Abbasoğlu, bu stratejik altyapı yatırımıyla havacılıktaki iz düşümlerini daha ileriye taşıdıklarını belirtti. Ramazan Öztürk ise bu ortaklığın havacılık sektöründe güvenilirlik ve kalite standartlarını yükselteceğini vurgulayarak, PONAK ile her türlü hava aracına yönelik jet yakıtı depolama ve satış faaliyetleri yürüteceklerini ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş