Dünya

Pezeşkiyan, BAE ile iş birliği vurgusu yaptı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, BAE Veliaht Prensi ile geçmişi geride bırakarak geleceğe yönelik iş birliği konusunda anlaştıklarını duyurdu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Pezeşkiyan, BAE ile iş birliği vurgusu yaptı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, 18’inci BRICS Liderler Zirvesi için bulunduğu Hindistan'ın Yeni Delhi şehrinde Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Halid bin Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Geleceğe yönelik iş birliği

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Pezeşkiyan, Veliaht Prens ile geçmişteki sorunları geride bırakıp geleceğe yönelik bir anlayışa varma konusunda anlaştıklarını ifade etti. Pezeşkiyan, “Abu Dabi Veliaht Prensi ile geleceği iş birliği içinde nasıl inşa edebileceğimize dair ortak bir anlayışa varma konusunda mutabık kaldık” dedi.

İyi bir görüşme gerçekleşti

Pezeşkiyan, yapılan görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini vurgulayarak, iki taraf arasında gelişmelere dair iyi bir diyalog kurulduğunu aktardı.

Bu Yazıyı Paylaş