Pezeşkiyan’dan kritik telefon görüşmesi: ABD-İsrail gerilimi
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile yaptığı görüşmede, ABD’nin altyapıya saldırmayacağına dair sözlerinin çelişkili olduğunu vurguladı. Saldırılar İran’ın güvensizliğini artırıyor, Müslüman ülkelerde üzüntü yaratıyor.

Pezeşkiyan, ABD tarafından İran altyapısına yönelik saldırıların, Tahran’ın Washington’a olan güvenini zayıflattığını belirtti. Ayrıca bazı saldırılarda Müslüman ülkelerin topraklarının kullanılması nedeniyle üzüntüsünü dile getirdi.
MEŞRU MÜDAFAA VE KARDEŞLİK VURGUSU
İran Cumhurbaşkanı, saldırıları ‘meşru müdafaa’ kapsamında değerlendirdi ve Müslüman ülkeleri kardeş olarak gördüklerini ifade etti. Bu yaklaşım, bölgesel hassasiyetleri ve diplomatik mesajları ön plana çıkardı.

ABD-İSRAİL SAVAŞININ DURDURULMASINA TEŞEKKÜR
Pezeşkiyan, Pakistan’ın ABD-İsrail gerilimini azaltmaya yönelik ara buluculuk çabalarını takdir etti. Buna rağmen İran, ABD’ye karşı derin bir güvensizlik hissettiğini yineledi ve diplomatik çözüm çağrısında bulundu.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası

