Pınar Karataş'ın öldürüldüğü yerde kadınlardan yankılanan çağrı: Birlikte mücadele şart!
Manisa'da kadın cinayeti kurbanı Pınar Karataş'ın öldürüldüğü yerde kadınlar toplandı. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu belirten katılımcılar, "Birlikte mücadele etmeliyiz" çağrısı yaptı.

Manisa'da, boşanma aşamasındaki eşi tarafından sokak ortasında silahla vurularak hayatını kaybeden Pınar Karataş'ın (37) yaşamını yitirdiği noktada kadınlar bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Kadın cinayetlerinin politik bir mesele olduğunu vurgulayan katılımcılar, "Kadın hakları konusunda bilinçlenmeli ve birlikte mücadele etmeliyiz" çağrısında bulundu.

Kadınlardan Ortak Ses: Susmayacağız!
Olay, 27 Ocak'ta Yunusemre ilçesi Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelmişti. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle hakkında uzaklaştırma kararı ve elektronik kelepçe bulunan Hayrettin Karataş (37), boşanma aşamasındaki eşi Pınar Karataş ile evlerinin önünde karşılaşmış ve yanında getirdiği tabancayla eşine ateş etmişti. Boynundan vurulan Karataş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olaydan kısa süre sonra suç aletiyle birlikte yakalanan Hayrettin Karataş ise tutuklanmıştı. 7 çocuk annesi Pınar Karataş, memleketi Ağrı'nın Patnos ilçesinde toprağa verilmişti.

Kadın Cinayetlerinin Politik Boyutu Vurgulandı
Manisa'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu öncülüğünde kurulan semt pazarında toplanan kadınlar, "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları eşliğinde Pınar Karataş'ın öldürüldüğü noktaya kadar yürüdü. Basın açıklamasına CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu dahil hiçbir erkeğin katılmasına izin verilmedi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci, "Her gün acıyla, her gün gözyaşıyla, her gün bir kadının acısıyla burkuluyoruz. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu biliyoruz. Kadın hakları konusunda bilinçlenmeli ve birlikte mücadele etmeliyiz. Susmayacağız" dedi. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper de "Kadınlar korunana, bu ölümler sona erene kadar mücadelemiz sürecek" ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme
Erkekler kadın cinayetlerine karşı yürüdü
Gaziantep'te Rojin Kabaiş için adalet talebi yükseliyor
Kadın örgütleri Rojin Kabaiş için adalet istedi
Asu Kaya, Başak ve Aleyna için adalet talep etti
Aylin Yaman: Kadın cinayetleri ve istismar sorunları çözülmeli
Ayşe Tokyaz cinayeti davasında karar duruşması yapılacak
