Siyaset

PKK'lı terörist Duran Kalkan'dan açılım sürecine ilişkin açıklama

DEM Parti kanadının sık sık gündeme getirdiği yasal zemin arayışlarına ilişkin bu kez terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden terörist Duran Kalkan konuştu.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 1
PKK'lı terörist Duran Kalkan'dan açılım sürecine ilişkin açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çıkışlarıyla başlayan ve kamuoyunda "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırılan yeni süreçte, perde arkasındaki yasal düzenleme iddiaları hareketleniyor. DEM Parti kanadının sık sık gündeme getirdiği yasal zemin arayışlarına ilişkin bu kez terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden terörist Duran Kalkan konuştu.

İmralı’da "7-8 Maddelik" Yasa Mesaisi İddiası

Örgüte yakın yayın organlarına konuşan Duran Kalkan, İmralı’da yürütülen son temaslarda doğrudan bir yasal düzenleme üzerine çalışıldığını iddia etti. Sürecin ilerleyiş hızından memnun olmadıklarını dile getiren Kalkan, “İmralı’daki son görüşmelerde 7-8 maddeden oluşan bir yasa taslağı üzerinde çalışma yapıldığı belirtildi. Ancak süreç yavaş ilerliyor. Kamuoyuna dönük şeffaf bir bilgi de henüz yok, gelişmeleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

"Terörist Öcalan İçerik İçin Yazılı Taslak Verdi"

İmralı ile yapılan son resmi temasın 24 Mayıs tarihinde gerçekleştiğini öne süren Kalkan, yasa çalışmasının takvimine dair şu iddialarda bulundu:

"En son 24 Mayıs tarihli görüşmede bir yasa hazırlanacağı; bayramdan hemen sonra bu metnin hızla görüşülüp, netleştirilip ve birleştirilip Öcalan’a iletileceği, bizim de bu konuda bilgilendirileceğimiz ifade edilmişti. Hatta bayramdan üç gün sonra bu adımın atılacağı söylenmişti. Abdullah Öcalan’ın yasanın içeriğine dair bizzat yazılı bir taslak sunduğu belirtildi. Ancak şu an elimizde somut bir metin yok, hâlâ bekliyoruz. Yasa metni bize ulaştığında örgüt olarak görüşlerimizi ifade edeceğiz."

MGK Bildirisine Tepki ve "Fesih" İddiası

Açıklamalarında terörist Abdullah Öcalan’ı sürecin "baş müzakerecisi" olarak nitelendiren Duran Kalkan'ın ifadeleri tepki çekti.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

  • Alp Demir

    Örgüt olarak cevap vereceğiz diyor. Hani örgütü fesih etmiştiniz.

Bu Yazıyı Paylaş