Asayiş

Polis maskeli dolandırıcılar JASAT'ın peşine düştü: 1.8 milyon TL'lik vurgun!

Şanlıurfa'da polis gibi davranıp 1.8 milyon TL değerinde ziynet eşyası dolandıran 2 şüpheli, JASAT ekiplerinin incelemeleri sonucu yakalanarak tutuklandı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Polis maskeli dolandırıcılar JASAT'ın peşine düştü: 1.8 milyon TL'lik vurgun!

Şanlıurfa'da, kendilerini polis olarak tanıtıp bir vatandaşı yaklaşık 1 milyon 800 bin TL değerindeki ziynet eşyasını teslim etmeye ikna eden iki dolandırıcı, JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ekiplerinin titiz çalışmasıyla yakalandı.

DOLANDIRICILAR POLİS GİBİ OYUN OYNADI

İl Jandarma Komutanlığı, dolandırıcılık vakalarını aydınlatmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Haliliye ilçesinde yaşayan R.A. isimli mağdurun şüpheli kişiler tarafından dolandırıldığı bilgisine ulaştı. Yapılan ilk incelemeler, mağdurun, kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilerin talimatıyla, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 800 bin TL tutarındaki ziynet eşyasını bu kişilere teslim ettiğini ortaya koydu.

KAMERA KAYITLARI VE SANAL İZ SÜRDÜ

Olayın bildirilmesinin ardından JASAT ve Haliliye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Ekipler, yaklaşık 20 iş yeri ve ikamete ait toplam 30 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntülerin detaylı analizinin ardından, şüpheli profiline uyan 5 kişi tespit edildi. Sanal medya hesapları üzerinden yapılan araştırmalarla elde edilen fotoğraflar mağdura gösterildi ve M.E. isimli şüpheli teşhis edildi. Gözaltına alınan M.E., ifadesinde suçu H.B. isimli kişiyle birlikte işlediğini itiraf etti. Bunun üzerine H.B. de yakalanarak gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan iki şüpheli, sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Yazıyı Paylaş