Prof. Dr. Sarı: Yapay zeka lösemi tedavisinde devrim yaratıyor
Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı, yapay zekanın lösemi tedavisinde önemli bir destek sunduğunu ve hastaların tedavi süreçlerini nasıl etkilediğini anlattı.

Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı, lösemi tedavisinde yapay zekanın önemli bir rol oynamaya başladığını ifade etti. Sarı, yapay zeka sistemlerinin, hekimlerin sezgilerini destekleyerek, milyonlarca veriyi işleyip hastaya özel kararlar vermelerine olanak tanıdığını belirtti.

YAPAY ZEKANIN ETKİSİ ARTIK GÖRÜLÜYOR
Ankara'da düzenlenen '3'üncü Erişkin Lösemi Hastaları Günü' etkinliğinde konuşan Sarı, birçok sağlık merkezinde hastaların genetik analiz sonuçları ve sağlık durumlarının yapay zeka ile değerlendirilerek en uygun tedavi seçeneklerinin belirlenebildiğini vurguladı. Bir çalışmada, yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş tedavi planı uygulanan kronik lösemi hastalarının büyük bir kısmının üç yıl içinde hastalıksız kaldığı kaydedildi.

MODERN TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Prof. Dr. Ali İrfan Emre Tekgündüz ise hastaların yaşam kalitesinin artırılmasının önemine değinerek, günümüzde bazı lösemi türlerinin ağızdan alınan haplarla tedavi edilebildiğini belirtti. Bu tedavi yöntemlerinin klasik kemoterapiye göre daha spesifik olduğunu ve hastaların normal hayatlarına devam edebildiğini sözlerine ekledi. Etkinlikte birçok lösemi hastası, yaşadıkları deneyimleri paylaşarak dernekle nasıl tanıştıklarını anlattı.


Bakmadan Geçme
Güllü’nün Ölümünde Şoke Eden Detay: Oğlu Yapay Zekaya Ne Sordu?
Lösemi hastası gençten ilham veren sergi
Celal Karadağ, babasından alınan kök hücreyle iyileşti
Kanser hastaları için yeni dönem! Yapay zekayla geliştirildi
Yapay zeka zirvesi: Veri işçiliği ve sürdürülebilirlik masadaydı
Tıpta yeni ufuklar: Biyomalzemeler ve yapay zeka öne çıkıyor
