Profesörden şok iddia: Hükümet refahla değil, siyasi taktiklerle kazanacak
Sosyal politika uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, hükümetin seçim kazanma stratejisinin ekonomik refah yaratmaktan çok, siyasi manevralara dayandığını belirtti. Kademeli emeklilik ve emekli maaşlarına tatmin edici zam beklentisinin düşük olduğun

Sosyal politika uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, yaklaşan seçimler öncesinde emekliler ve kademeli emeklilik bekleyen milyonlarca çalışanla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Çelik, hükümetin seçim kazanma stratejisinin ekonomik refah yaratmaktan ziyade, siyasi ve hukuki manevralara dayandığını öne sürdü.
KADEMELİ EMEKLİLİK BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKABİLİR
Prof. Dr. Aziz Çelik, 9 Eylül 1999'dan sonra sigortalı olanlar için geçerli olan ve 'kademeli emeklilik' olarak adlandırılan durumun, EYT düzenlemesi gibi seçim öncesi atılan adımlardan farklı bir boyutta olduğunu belirtti. Bu durumun EYT'den daha geniş bir kitleyi ilgilendirdiğini ve çözümü için sosyal güvenliğe daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini vurguladı. Ancak, mevcut ekonomi politikaları çerçevesinde hükümetin bu soruna tatmin edici bir çözüm getirme olasılığının düşük olduğunu ifade etti. Çelik, 'Mecbur kaldıklarında son dakikada böyle bir adım atarlar mı, doğrusu siyasi manevra kabiliyetlerine bağlı. Ben, izledikleri ekonomi politikası açısından hükümetin kademe sorununu çözecek bir yaklaşıma sahip olduğunu düşünmüyorum,' dedi.
EMEKLİ MAAŞLARINDA HİSSEDİLİR ARTIŞ BEKLENMİYOR
Emekli aylıklarına yapılacak zam konusuna da değinen Çelik, sabit ve dar gelirlilerin son 3,5 yılda alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü hatırlattı. Hükümetin, seçimi kazanmak için ekonomik refah sağlamaktan çok, siyasi manevralara güvendiğini savundu. Çelik, 'Zaten ekonomik refah sağlayarak, seçmeni tatmin ederek, onun oyunu alarak seçim kazanma işinden çoktan vazgeçtiler. Siyasal manevralarla ve siyasal mühendislikle seçimi almaya çalışıyorlar,' şeklinde konuştu. Resmi enflasyonun üzerinde bir iyileştirme yapılsa bile, son 3,5 yıldaki alım gücü kaybını telafi etmesinin mümkün olmadığını belirten Çelik, 'Önemli olan alım gücünde hissedilir bir artış olur mu? Ben bunu beklemiyorum,' diyerek beklentilerini dile getirdi.
Bakmadan Geçme
CHP'li Saraç: 12 milyon kişi açlık sınırında
En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücrete mi Endeksleniyor? Meclis'e Sunulan Teklifin Detayları
Kademeli emeklilik için Ulus'ta eylem: Kaynak tartışması
Burhanettin Bulut, Kaya'nın 2.2 milyar TL'sini eleştirdi
Emekliler geçim sıkıntısını dile getirdi
Emekliler, maaşlarının yetersizliğinden şikayetçi
