Putin, ABD ve dünya için petrol tedarikine hazırız dedi
Putin, Trump ile yaptığı görüşmede, Rusya'nın petrol tedarikine hazır olduğunu ve bunun küresel ekonomi için olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti. Ayrıca, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Ukrayna krizi ve İran'daki gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Petrol tedariki konusundaki hazırlıklar
Putin, görüşme sırasında Rusya'nın Amerikan ve uluslararası piyasalara petrol ve petrol ürünleri ihraç etme hususunda hazır olduklarını ifade etti. Bu tedarikin küresel ekonomik dengeye olumlu katkılar sağlayacağına dair inancını dile getiren Putin, iki liderin, karşılıklı ilişkilerin güçlendirilmesi için temasların devam etmesi konusunda anlaştığını belirtti.
İki ülke ilişkileri ve bölgesel meseleler
Görüşmede ayrıca, Ukrayna'daki mevcut durum ve ikili ilişkiler üzerine farklı perspektiflerin tartışıldığı aktarıldı. İran ile ilgili gelişmelerin de masaya yatırıldığı bu görüşmede, istihbarat teşkilatları ve diğer yetkili birimler arasındaki iş birliğinin artırılması yönünde fikir birliğine varıldığı ifade edildi.
