Dünya

Rakka'da sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti

Suriye'nin Rakka vilayetinde şiddetli yağışın neden olduğu selde bir kişi öldü, bazı kişilerin kayıp olduğu bildirildi. Sel sularının bir ailenin aracını sürüklediği belirtildi.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Rakka'da sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti

Suriye'nin Rakka vilayetinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı selde bir kişi hayatını kaybetti. Sel sularının bir ailenin bulunduğu aracı da sürüklediği bildirildi.

Köprü yakınında kayıp arayışı

Suriye devlet haber ajansı SANA'nın haberine göre, Rakka'nın Tabka kentinin batısındaki Bu Asi bölgesinde, Selmani Köprüsü yakınlarında bir kişi sel sularına kapılarak öldü. Bölgede sel sularına kapılan bazı kişilerin de kayıp olduğu belirtildi. Görgü tanıkları, hayatını kaybeden kişinin sürücüleri sel nedeniyle bölgeye girmemeleri konusunda uyardığı sırada aniden gelen güçlü akıntıya kapıldığını anlattı. Rakka Basın İşleri Müdürü Ahmed Şibli ise Selmani Köprüsü yakınlarında sel sularının içinde bir ailenin bulunduğu aracı sürüklediğini söyledi. Şibli, “Sel sularının içinde bir aile bulunan aracı sürüklüyor” dedi.

Birkaç vilayette olumsuz hava koşulları

Rakka, Haseke ve Deyrizor vilayetleri ile Humus, Hama ve Halep'in bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak, dolu ve kuvvetli rüzgâr etkili oluyor. SANA, olumsuz hava koşullarının sel ve taşkınlara, vadilerde su akışının artmasına ve bazı yolların kapanmasına yol açtığını bildirdi.

Bu Yazıyı Paylaş