Rıza Kayaalp, 13. Avrupa şampiyonluğuyla yurda döndü
Rıza Kayaalp, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 13. kez şampiyon olarak rekora imza attı. Macar rakibini yenerek Türkiye'ye döndü ve mutluluğunu paylaştı.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Macar rakibi Darius Attila Vitek'i 7-1 yenerek kariyerinde 13. kez Avrupa şampiyonu olan milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, Türkiye'ye döndü.

REKOR KIRDI
Tiran'da düzenlenen 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 130 kilo finalinde rakibini mağlup eden Kayaalp, bu başarıyla birlikte Türk güreş tarihine geçmeyi başardı. Türk Hava Yolları uçağıyla saat 12.00'de İstanbul'a gelen Rıza Kayaalp, Ankara yolculuğu öncesinde Demirören Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.

HİÇBİR TAHRIKE KAPILMADIM
Kayaalp, “Ülkemize bir rekor kazandırdık Allah’a şükürler olsun” diyerek zaferini paylaştı. Rekorun uzun yıllar Türkiye’de kalacağını vurgulayan milli sporcu, “Kolay olmadı. Birçok zorlukla karşılaştım ama mutluyum. Bu madalyaları kazanmak için savaş verdim ve rakiplerim de oldukça güçlüydü” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme
Rıza Kayaalp'ten 2028'e kadar gençlere ilham verme sözü: 'Örnek olmaya devam edeceğiz
Milli güreşçi Rıza Kayaalp'e akademiden övgü dolu doktora unvanı
Hakan Büyükçıngıl, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı
Buse Tosun Çavuşoğlu, Avrupa şampiyonasında 7. madalyasını kaparak eksiklerini gördü
Kadın güreşçilerimizden Avrupa'da gümüş madalya yağmuru!
Milli güreşçi Elvira Süleyman Kamaloğlu'ndan Avrupa ikinciliği: Finalde gümüş madalyanın sahibi oldu
