Rönesans Rezidans davası, altıncı bilirkişi raporu gelmediği için ertelendi
Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans davasının 11'inci celsesi, altıncı bilirkişi raporu gelmediği için 25 Eylül'e ertelendi. Davada 270 kişi hayatını kaybetmişti.

Hatay'da 6 Şubat depremleri sırasında yıkılan Rönesans Rezidans davasının 11'inci celsesi, altıncı bilirkişi raporunun dosyaya ulaşmaması nedeniyle 25 Eylül tarihine ertelendi.

YIKIMIN SONUCU AĞIR OLDU
Rönesans Rezidans, Hatay'ın Antakya ilçesinde, ANTİS Yapı tarafından inşa edilmiş ve 'Cennetten bir köşe' sloganıyla satılmıştı. Depremler sonucunda 270 kişi yaşamını yitirirken, aralarında Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ve milli hentbolcu Cemal Kütahya'nın da bulunduğu birçok kişi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Devrim Öztürk ile bazı yurttaşların cenazelerine de enkaz altında ulaşılamadı.
SUÇLAMALAR VE YARGILAMA SÜRECİ
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, müteahhitler ve yapı denetim şirketi yetkilileri hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçlamasıyla dava açtı. Duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Yaşar Coşkun, yıkımın depremin şiddetinden kaynaklandığını savunurken, diğer sanıklar da suçlamaları reddetti. Müşteki avukatları ise yapı denetim firmasının yetki belgesinin iptal edildiği bilgisini mahkemeye sundu. Mahkeme, mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Bakmadan Geçme
Rönesans Rezidans davasında 'olası kast' talebi reddedildi
Rönesans Rezidans davasında müteahhit sorunları sistemde görüyor
Avukat Yeşim Toplu, Rönesans Rezidans davasında adalet talep etti
Rönesans Rezidans davasında bilirkişi raporu açıklandı
Rönesans Rezidans faciasında 'kamu kusuru' tescillendi: 4 kurumun payı yüzde 20
