Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Aksaray'a müjde: Yeni hastaneler yolda, 2027'de inşaatlar başlıyor
Sağlık Bakanı Memişoğlu, Aksaray'a müjde vererek 300 yataklı yeni hastanenin ihalesinin 6 ay içinde tamamlanacağını ve 2027'de inşaatına başlanacağını duyurdu. Ayrıca, sağlıklı yaşam hizmetlerinin önemini vurguladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin dört bir yanında devam eden 'Sağlıklı Türkiye Yüzyılı' programı kapsamında Aksaray'a gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Kentteki sağlık hizmetlerinin daha da geliştirileceğini belirten Bakan Memişoğlu, 300 yataklı yeni bir hastanenin ihale sürecinin en geç altı ay içinde tamamlanacağını ve 2027 yılı başında inşaatına başlanacağını müjdeledi.

AKSARAY'DA SAĞLIK YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR
Aksaray Valiliği'ni ziyaret eden ve Vali Murat Duru ile diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Memişoğlu, ildeki mevcut 800 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra yeni yatırımların detaylarını paylaştı. Kent merkezine yapılacak 300 yataklı hastanenin proje çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu ve yıl sonuna kadar ihale sürecinin başlatılacağını belirtti. Ayrıca, Eskil ve Ortaköy ilçeleri için de yeni hastane projelerinin gündemde olduğunu ve bu projelerin de hızla hayata geçirileceğini vurguladı. Bu adımlarla Aksaray'daki sağlık hizmetlerinin çıtasının yükseleceğine dikkat çekti.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UZMAN DESTEĞİ
Bakan Memişoğlu, sadece hastane yapımıyla yetinmediklerini, vatandaşların sağlıklı kalmaları için de yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti. Hareketli yaşam, sağlıklı beslenme ve bağımlılıklarla mücadele konularında toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini belirten Bakan, vatandaşları hasta olmadan da aile sağlığı merkezlerine, sağlıklı hayat merkezlerine ve birinci basamak sağlık kuruluşlarına başvurmaya davet etti. Bu merkezlerde diyetisyen, psikolog, fizyoterapist gibi uzmanlardan ücretsiz destek alınabileceğini hatırlatan Memişoğlu, koruyucu diş sağlığı hizmetleri ve kanser taramalarının da ücretsiz olduğunu hatırlattı. Türk toplumunda obezite ve fazla kilo oranının yüksekliğine dikkat çekerek, 'Hareket Et, Yaşını Öğren, Sağlıklı Yaşa' kampanyasıyla 1 milyon 200 binden fazla kişiye ulaşıldığını ve hareket kapasitelerinin değerlendirildiğini söyledi. Temel hedeflerinin hastalıklar oluşmadan önleyici tedbirler almak olduğunu ve Türkiye'nin sağlık altyapısının dünyanın en güçlü sistemlerinden biri olduğunu belirtti.
Bakmadan Geçme
Kayseri Devlet Hastanesi'nde gazi ve şehit yakınları için birim kuruldu
Sındırgı Devlet Hastanesi yeni binasında hizmet veriyor
Cevdet Yılmaz: Sağlık hizmetlerinden memnuniyet artıyor
Memişoğlu: Türkiye sağlık hizmetlerinde dünyada önde gelen ülkelerden
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanelerinin önemini vurguladı
Erdoğan: Yüz binlerce yabancı hasta Türkiye'de şifa buluyor
