Şair Ahmet Telli, son yolculuğuna uğurlanıyor: Edebiyatımıza damga vuran bir isim
Şair Ahmet Telli, tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybetti. Edebiyat dünyasının önemli isimlerinden biri olarak anılıyor ve son yolculuğuna uğurlanıyor.

Ankara'da, 80 yaşında hayata veda eden çağdaş Türk şiirinin önemli isimlerinden Ahmet Telli, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Telli için ilk anma töreni, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nda gerçekleştirildi.
TELLİ'YE SON GÖREV
Telli'nin kızı Eylül Telli, babasının yalnızca kitaplarıyla değil, onurlu yaşamıyla, vicdanı ve umudu kaybetmemeyi öğreten hayatıyla kendilerine en büyük mirası bıraktığını ifade etti. Törende, usta şairin tabutu alkışlar eşliğinde salona getirildi ve katılımcılar onu yaklaşık üç dakika boyunca ayakta alkışladı. Törende yer alan sanatçılar ve edebiyatçılar, Telli'nin eserlerinden alıntılar yaparak onun yaşamına dair duygusal söylemlerde bulundular.
AHMET TELLİ'Yİ ANMAK
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Ahmet Telli’nin edebiyat dünyasına kattığı değerleri vurgulayarak, onun sosyalist ve devrimci kimliğini hatırlattı. Hatimoğulları, Telli’nin gözlerinin, savunduğu bir dünyanın yansıması olduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise, Telli'nin adının edebiyat tarihine altın harflerle yazılacağını dile getirerek, onun insanlığa yaptığı katkıları öne çıkardı.
CUMARTESİ ANNELERİ'NDEN MESAJ
Cumartesi Anneleri, Telli'nin adalet ve hakikat mücadelesine verdiği destek için teşekkür ederek, onun yaşamaya devam edeceğini vurguladı. Ahmet Telli'nin cenazesi, anma töreninin ardından ikindi vakti kılınacak cenaze namazıyla birlikte Ankara Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.
Bakmadan Geçme
Taliban Karşıtı Şiirler Yazan Öğretmen Muzhda Uzbek Tutuklandı
Şair Telli'nin cenazesinde Kılıçdaroğlu'nun çelengi krizi: Aileyle ilgisi yok, CHP'den açıklama!
Şair Ahmet Telli, son yolculuğuna uğurlandı
Türk şiirinin büyük ustası Ahmet Telli, son kez anılacak
Usta şair Ahmet Telli aramızdan ayrıldı: Edebiyat dünyası yasta
