Gündem

Şam'da Türk okulu 4 Ekim'de açılıyor

Suriye'nin Şam kentinde yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Türk Okulu, 4 Ekim Pazar günü açılıyor. Okul, bin öğrenci kapasiteli ve ana sınıftan liseye kadar eğitim verecek.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Şam'da Türk okulu 4 Ekim'de açılıyor

Türkiye ve Suriye arasındaki eğitim iş birliğinin bir ürünü olan Şam Uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Türk Okulu, kapılarını 4 Ekim Pazar günü açıyor. Suriye'nin başkenti Şam'ın Artuz bölgesinde yer alan okul, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim verecek.

Şam\

Okulun kapasitesi ve eğitim kademeleri

Ana sınıfından liseye kadar tüm kademeleri barındıran okul, toplam 36 dersliğe ve yaklaşık bin öğrenciye ev sahipliği yapma kapasitesine sahip. Okulun 2026-2027 eğitim öğretim yılından itibaren öğrencilere hizmet vermesi planlanıyor.

Açılışa Milli Eğitim Bakanlığı heyeti katılacak

Okulun açılış töreni için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir heyet Şam'a gidecek. Heyet, açılış etkinliklerine katılacak ve ilk ders zilinin çalmasına tanıklık edecek.

Bu Yazıyı Paylaş