Gündem

Samsun'da korkunç olay: 9 köpek ölü bulundu, sebebi araştırılıyor!

Samsun'un İlkadım ilçesinde 9 köpeğin çöp konteynerinde ölü bulunması üzerine soruşturma başlatıldı. Köpeklerden alınan doku ve kan örnekleri test için gönderildi. Olayla ilgili adli ve idari incelemeler devam ediyor.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Samsun'da korkunç olay: 9 köpek ölü bulundu, sebebi araştırılıyor!

Samsun'un İlkadım ilçesinde, 9 köpeğin bir çöp konteynerinde ölü bulunması üzerine hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı. Olayın ardından uzmanlardan oluşan bir heyet, bölgede detaylı incelemeler gerçekleştirdi. Yapılan ilk tespitlerde, köpeklerin bedenlerinde herhangi bir silah veya delici alet izine rastlanmadı. Bu hayvanlardan alınan doku ve kan örnekleri, ölüm nedenlerinin belirlenmesi amacıyla ileri tetkikler için laboratuvara gönderildi.

DETAYLI İNCELEMELER BAŞLADI

İlkadım ilçesi Kadamut Mahallesi Kurtuluş Yolu'ndaki çöp konteynerinde dün saat 19.30 sularında 9 köpeğin cansız bedenleri bulundu. Sokak hayvanlarını besleyen gönüllü hayvanseverlerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerine sevk edildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı da olayın ciddiyeti üzerine derhal adli ve idari soruşturma başlattı. Olay yerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi ile savcılıktan oluşan bir heyet gönderildi. Heyetin olay yerinde yaptığı ilk incelemede, köpeklerin üzerinde herhangi bir darp veya kesici alet izi tespit edilmediği öğrenildi. Hayvanlardan alınan doku ve kan örnekleri, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Veteriner Fakültesi'nde yapılacak testlere gönderildi.

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARINDAN TEPKİ

Hayvan Hakları İhlalleriyle Mücadele Derneği Başkanı Avukat Tunahan Gök, olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Gök, "Dün akşam saat 21.30 civarlarında gönüllüler besleme yaparken Kurtuluş Yolu istikametinde bir çöp konteynerında 9 köpeği ölü vaziyette bulmuşlardır. Bu olayla ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekli soruşturmayı yürütmektedir. Bizler de gönüllüler olarak bunun takibini yapacağız. Faillerin tespit edilip ceza alması için elimizden geldiği kadar mücadele edeceğiz. Bu görüntü kesinlikle Samsun'umuza yakışmamaktadır. Samsun insanı hayvanseverdir. Samsun insanı sokaktaki canların yanındadır. Bizler de bu doğrultuda bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Hayvanların ölüm sebebinin tespit edilmesi için şu anda elimizde kesin bir otopsi sonucu yok. Bununla ilgili yine olay yerine giden ekipler, gerekli örnekleri almışlardır. Sonuçlar çıktığında hayvanların ölüm sebebi öğrenilecektir" dedi. Samsun Valiliği de olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "İlkadım ilçesi Kadamut Mahallesi sınırları içerisinde 24 Kasım saat 19.30 sıralarında bir vatandaşımız tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarda, 9 köpeğin ölü olarak çöp kutusu içerisinde bulunduğu bildirilmiş olup, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş