Sanatçılar, Tepebaşı'nın kültürel mirasını inceledi
18. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sanatçılara ilçenin kültürel mirasını tanıttı ve önemli projeleri paylaştı.

(ESKİŞEHİR) - 18. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu çerçevesinde kente gelen yerli ve yabancı sanatçılar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı ziyaret ederek ilçenin geçmişten günümüze uzanan hikayesini ele aldı.

Sanatçılar hizmet binasını ziyaret etti
Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen sempozyumda eserlerini sergileyen sanatçılar, belediyenin kültürel, sanatsal ve çevresel alanlarda yürüttüğü projeleri yerinde incelemek üzere hizmet binasına gitti. Katılımcılar arasında yer alan Ayşegül Veryeri, Ercan Dural, Tuba Önder, Nilgün Salur, Özgür Yıldız, Ümit Gürsoy, Japon sanatçı Mariko Okubo ve Fransa’da yaşayan Çinli sanatçı Yin Chang, önceki yıllara ait eserleri de gözden geçirdi.

Sanat ve toplum arasındaki bağ
Ziyaret sırasında Başkan Ataç, geçmişten günümüze taşınan eserlerin, uluslararası sempozyumun sürekliliğini sağlayan önemli bir kültürel miras olduğuna dikkat çekti. Ayrıca bu etkinliğin toplum ile sanat arasındaki mesafeyi azaltmayı amaçladığını vurgulayan Ataç, “Sanatın halk içinde üretilmesini önemsiyoruz. Çocuklarımız sanatçılardan ilham alarak yaratıcı bir geleceğe adım atıyor” ifadelerini kullandı.

Kurtuluş Sergisi büyük ilgi gördü
Başkan Ataç, sanatçılara Tepebaşı Belediyesi Sergi Salonu’ndaki Kurtuluş Sergisi’ni gezdirdi. Sergide yer alan tarihi belgeler ve materyaller üzerinden Cumhuriyet’in kuruluş koşullarını anlattı. Sanatçılar, sergideki tarihî anlatımlardan oldukça etkilendiklerini belirtti. Ayrıca, program kapsamında Geri Dönüşüm Atölyesi’ni de ziyaret eden sanatçılar, çevre bilinci ile sanatı birleştiren projeleri ilgiyle inceledi.




