Saraç, sosyal devlet anlayışını savundu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Necdet Saraç, sosyal devlet anlayışını savunarak, devletin yurttaşına hakkını vermesi gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin ve er gazilerin sorunlarına dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Necdet Saraç, sosyal devletin bir lütuf değil, yurttaşların hakkı olduğunu vurgulayarak, “Devlet sadaka devleti olamaz” dedi.
Öğrencilerin sorunları ön planda
Saraç, partisinin Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki çocukların beslenme sorununa dikkat çekti. Köy Enstitüleri geleneğine sahip bir ülkede, çocukların yetersiz beslenmesinin hala birincil öncelik olduğunu belirten Saraç, “Milyonlarca çocuk bodur kalma tehlikesiyle karşı karşıya” ifadelerini kullandı. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa da değinerek, mevcut yurt kapasitesinin yetersiz olduğunu ve her dört öğrenciden üçünün yer sorunu yaşadığını aktardı.
Er gazilerin talepleri göz ardı ediliyor
Saraç, er gazilerin 39 gündür Ankara'da süren eylemlerine de dikkat çekerek, “3 bin 700 er gaziye ait bir sorunu çözemeyen bir iktidar var” dedi. Yoksulluk ve gelir adaletsizliğine vurgu yapan Saraç, Türkiye'nin yolsuzluk endeksinde en alt sıralarda olduğunu belirtti. Çözüm önerilerinin yalnızca eleştirmekle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden Saraç, yeni bir toplumsal sözleşme ile Türkiye'nin karşısına çıkacaklarını açıkladı.
Bakmadan Geçme
Kılıçdaroğlu: Sosyal devlet herkesin hakkını korumalı
CHP'li Saraç: Sosyal devlet kurulamadı
Meral Danış Beştaş: Çocuk yoksulluğu, temel insan hakları sorunudur
CHP'li Gülsever mevsimlik işçilerin çadırlarını ziyaret etti: 'Sosyal devlet emekçinin yanında olmalı
Bakan Göktaş'tan 81 ile şefkat eli: Aile politikalarıyla toplumsal bağları güçlendiriyoruz
Dünya Süt Günü'nde gıda mühendislerinden önemli uyarı
