Sarı: Yeni Parti'nin CHP'den ideolojik farkı yok
Müslim Sarı, Yeni Parti'nin CHP'den ideolojik ve politik açıdan farkı olmadığını savundu. Kongre takviminin eylülde ilan edildiğini ve en düşük emekli maaşının 40 bin liraya çıkarılmasını önerdiklerini söyledi.

CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı, “İdeolojik ve politik olarak CHP'den hiçbir farkları yok. Bu, siyasal bir ayrışma değilse, yapay bir ayrışma söz konusuysa o zaman neden başka bir partiye gittiniz? Bunun tek açıklaması var. Kendinize koltuklar inşa etmek istiyorsunuz” dedi. Sarı, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından Ankara'da yaptığı açıklamada, Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in mutlak butlan sürecinden sonra CHP yönetiminin kurultaya gitmeyeceği yönündeki sözlerini değerlendirdi. MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Kongre takvimi eylülde ilan edildi
Sarı, mahkemenin kurultayın geçersiz sayılıp yeniden yapılmasına karar verdiğini ve bu süreçte konulan tedbir nedeniyle olağanüstü kurultay düzenlenemediğini söyledi. Parti içindeki kaotik ortamdan çıkmak için örgüte danışılması gerektiğini belirten Sarı, kongrelerin başlatılmasının gündeme geldiğini ve söz verildiği üzere takvimin eylül ayında açıklandığını ifade etti. Hukuki ihtilaf yaşanmaması için başlangıcın 15 gün ertelendiğini, kongrelerin 14 Şubat'ta tamamlanmasının planlandığını kaydetti. Sarı, arkadaşlarına arkalarında yüzde 90 halk desteği varsa partiden ayrılmak yerine kongrelerde yarışmaları çağrısı yaptıklarını söyledi. Yeni Parti'ye geçişin nedenini sorgulayan Sarı, meselenin kongre takviminden çok CHP ile ilişkili kişilerin bakış açısı olduğunu savundu.

Ekonomi ve yerel seçim açıklaması
Sarı, 10 aylık enflasyonun yüzde 27,5'e ulaştığını, yılbaşından bu yana asgari ücretlinin 7 bin 726 lira kayba uğradığını söyledi. Haziran ayından itibaren en düşük emekli maaşındaki kaybın bin 505 lira olduğunu belirten Sarı, açlık sınırının ekimde 38 bin liraya, en düşük emekli aylığının 23 bin liraya, asgari ücretin ise 28 bin liraya geldiğini ifade etti. 40 bin liranın altındaki aylık maaşın kişiyi açlık sınırının altında bırakacağını söyleyen Sarı, 2 ay sonra, 1 Ocak'ta yapılacak emekli zammının en az yüzde 70 olması gerektiğini savundu. CHP'nin önerisinin en düşük emekli maaşını yüzde 70 artırarak en az 40 bin liraya çıkarmak olduğunu açıkladı. Sarı, 2027 yılı bütçesi için öngörülen rakamların zam bekleyen geniş kesimler açısından anlam taşımadığını da söyledi. Çukurova Belediye Başkan Vekilliği seçiminde Cumhur İttifakı'yla iş birliği yapıldığı iddiasını reddeden Sarı, CHP'nin kendi adayını çıkardığını ve adayın 4'üncü turda seçildiğini belirtti. Herhangi bir partiyle pazarlık yapılmadığını söyledi. Milas'taki seçimde 1 geçersiz oy bulunduğunu ve CHP adayının son tura katılmadığını aktaran Sarı, CHP'li belediye meclis üyelerinin belediyenin AKP'ye geçmemesi için AKP ile Yeni Parti arasındaki yarışta Yeni Parti adayına oy verdiğini kaydetti. Sarı, CHP'ye teşekkür edilmesini beklediklerini, ancak CHP'nin adını anmak istemeyen bir yapıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.
Bakmadan Geçme
CHP'den fon soruşturması için 'arınma komisyonu' çağrısı
CHP'li Öztrak: Krizden çıkışın tek yolu toptan arınmadır
Sarı: Belediye operasyonları fon yolsuzluğunu örtemez
Sarı: Atatürk'ün partisini bölmek istiyorsunuz
CHP’nin Resmi Sitesinde Dikkat Çeken Özgür Özel Hamlesi!
Kılıçdaroğlu: AK Parti'yi de arındıracağız
