Gündem

Şarkışla'da 50 yıllık atıl okul, köylülerin desteğiyle kültür merkezine dönüştürüldü

Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki 50 yıllık atıl okul binası, köylülerin ve hayırseverlerin desteğiyle restore edilerek kültür merkezine dönüştürüldü. 1 milyon TL'lik kampanya ile yenilenen bina, köy odası ve etkinlik alanı olarak hizmet verecek.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Şarkışla'da 50 yıllık atıl okul, köylülerin desteğiyle kültür merkezine dönüştürüldü

SİVAS'ın Şarkışla ilçesinde, 50 yıldır atıl durumda bulunan eski okul binası, düzenlenen bir kampanya ile restore edilerek modern bir kültür merkezine dönüştürüldü. Merkezin açılışı, köylülerin coşkulu katılımıyla, davul ve zurna eşliğinde gerçekleştirildi.

KAMPANYA VE RESTORASYON SÜRECİ

Şarkışla ilçesine bağlı Kaymak köyünde, köy muhtarı Seyfettin Tatar tarafından başlatılan kampanya, 50 yıldır harabe halindeki eski köy okulu binasını yeniden hayata kazandırmayı amaçladı. Öğrenci bulunmadığı için kapalı olan okul binası için 3 ay önce sosyal medyada bir kampanya başlatıldı. Bu çağrıya duyarsız kalmayan köylüler ve hayırseverler, okul binasının restorasyonu için seferber oldu. Kısa sürede toplanan 1 milyon TL ile kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 2 ay süren çalışmaların ardından, bina yenilenen yüzüyle hizmete açıldı ve 'Kültür ve Yaşam Merkezi' olarak kullanılmaya başlandı.

MERKEZİN İŞLEVİ VE GELECEĞİ

Restore edilen yapı, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunmakla birlikte, alınan izinle çok fonksiyonlu bir merkez olarak hizmet verecek. Bina, eğitimin yanı sıra köy odası, sosyalleşme alanı ve toplu etkinlikler için kullanılacak. Ayrıca, yeterli öğrenci sayısına ulaşılması durumunda, okul binası yeniden ilkokul olarak da hizmet verebilecek.

AÇILIŞ VE TEŞEKKÜRLER

Açılış töreninde konuşan Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, yardımseverlerin desteğiyle birliğin ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, virane durumdaki okulun köye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Katkı sağlayan herkese teşekkür eden Gültekin, burada yetişen insanların memlekete itibar kattığını belirtti. Muhtar Seyfettin Tatar, çatısı uçmuş ve duvarları kullanılamaz hale gelmiş okulu köylülerin desteğiyle bu hale getirdiklerini ifade etti. Kampanyanın başlamasına vesile olan Erdem Cırık ise sosyal medyadaki paylaşımlarının 30 milyondan fazla erişim aldığını ve köylülerin olağanüstü çaba sarf ederek okulu 2 ay gibi kısa bir sürede modern bir hale getirdiğini söyledi. Okulun mezunlarından Zehra Dalmış ve Deniz Şimşek Karaca da okullarının yeniden yapılmasından duydukları mutluluğu dile getirerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş