Gündem

Savunma sanayii eylül ayında ihracatını artırdı

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, eylül ayında savunma ve havacılık sanayii ihracatının geçen yıla göre %10,7 artarak 634 milyon dolara ulaştığını bildirdi. Yılın ilk dokuz ayında ise ihracat %15,6 artışla 6,9 milyar doları geçti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Savunma sanayii eylül ayında ihracatını artırdı

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayii ihracatındaki artış trendinin sürdüğünü duyurdu. Görgün, yaptığı açıklamada, bu yılın eylül ayında ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre %10,7 artarak 634 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Yılın ilk dokuz ayında önemli artış

Görgün'ün paylaştığı verilere göre, yılın ilk dokuz ayında savunma ve havacılık sanayii ihracatı %15,6'lık bir artışla 6 milyar 926 milyon dolara yükseldi. Son 12 aylık toplam ihracat rakamı ise %30'luk bir artış göstererek 10 milyar 941 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Başarıda iş birliklerinin rolü vurgulandı

Haluk Görgün, elde edilen bu başarının arkasında yüksek katma değerli ürünlerin, mühendislik yetkinliğinin, üretim kabiliyetinin ve uluslararası iş birliklerinin bulunduğunu kaydetti. Başkanlık koordinasyonunda ihracat odaklı çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ve savunma sanayii ekosisteminin uluslararası pazarlardaki etkinliğinin artırılmasına devam edildiğini ifade eden Görgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerinden dolayı şükranlarını sundu ve başarıda emeği geçen tüm firmaları ile çalışma arkadaşlarını tebrik etti.

Bu Yazıyı Paylaş