Schengen’e girişte yeni dönem: Parmak izi ve fotoğraf zorunlu oldu
Schengen ülkelerine girişlerde EES dönemi başlıyor! 10 Nisan’dan itibaren Türkiye dahil AB dışı yolcular pasaportta parmak izi verecek ve fotoğraf çektirecek. Havalimanlarında uzun kuyruklar ve saatler süren beklemeler gündemde.

Schengen ülkelerine girişlerde kullanılan Avrupa Birliği Giriş/Çıkış Sistemi (EES), 10 Nisan 2026 itibarıyla tüm AB dışı ziyaretçiler için zorunlu hale geliyor. Daha önce kademeli uygulanan sistem artık Türkiye dahil tüm ülkeler için geçerli olacak.
PARMAK İZİ VE FOTOĞRAF ZORUNLULUĞU
Yeni sisteme göre AB dışı yolcular, pasaport kontrolünde parmak izi vermek ve fotoğraf çektirmek zorunda. Kayıt sürecinin uzun sürmesi nedeniyle havalimanlarında kuyrukların uzaması bekleniyor.

TEKRAR ZİYARETTE YENİDEN KAYIT GEREKİYOR
EES kaydı bir kez yaptırmak yeterli değil. İkinci kez Schengen bölgesine giden yolcular da yeniden sıra bekleyip işlemleri yaptırmak zorunda. Özellikle aktarmalı yolculuklarda ciddi zaman kaybı yaşanabiliyor.

BEKLEME SÜRELERİ ARTIYOR
İsviçre’nin Cenevre kentinde EES uygulaması nedeniyle 2026 başında bekleme sürelerinin 3 saate kadar çıktığı bildirildi. Uzmanlar, yoğun dönemlerde bu sürenin daha da uzayabileceğine dikkat çekiyor.
Bakmadan Geçme
TIR şoförleri vize için sınır kapılarında kontak kapattı
Akalın tır şoförlerinin vize sorununu Meclis'e taşıyacak
Türklerin vize derdi olmadan gidebileceği yerler! Bilet fiyatları çakıldı
Bir ülke Türklere vizeyi kaldırdı! Kapılarını açtı
Karadağ’da Vizesiz Dönem Sona Eriyor: 1 Kasım’dan İtibaren Vize Şart!
TIR şoförleri vize ve özlük hakları için sesini yükseltti
