Şehit aileleri ve gazilerden sert tepki: 'Hulusi Akar'a ayıp ediyor, biz marjinal grup değiliz!
Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Çerçioğlu, Hulusi Akar'ın kendilerini marjinal gruplarla eşleştirmesine sert tepki göstererek, 'Hakkımızı istiyoruz' dedi. 13 gündür süren eylemlerinde zorluklara rağmen direnişlerini sürdürdüklerin

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Erdem Çerçioğlu, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar'ın kendilerini 'siyasi partilerin arka bahçesi' ve 'marjinal grup' olarak tanımlamasına sert tepki gösterdi. Ankara'daki Güvenpark'ta 13 gündür sürdürülen eşit özlük hakları eylemine katılan şehit yakınları ve gaziler adına konuşan Çerçioğlu, "Biz herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi değiliz, sadece hakkımız olanı istiyoruz. Hulusi Akar çok ayıp ediyor." ifadelerini kullandı.
13 GÜNLÜK DİRENİŞ VE YAĞMURA RAĞMEN BEKLENİŞ
Çerçioğlu, Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen şehit yakınları ve gazilerin, rütbe ayrımı gözetilmeksizin eşit özlük hakları talebiyle Güvenpark'ta başlattıkları oturma eyleminin 13. gününde olduğunu belirtti. Ankara'daki yoğun yağışa rağmen parkta bekleyişlerini sürdürdüklerini anlatan Çerçioğlu, "Sabah belediye tarafından gönderilen bir taziye çadırını andıran çadırın altında yağmurun içinde bekledik. Bu mücadeleye başlarken bu tür zorluklarla karşılaşabileceğimizi biliyorduk. Bu mücadeleden asla geri adım atmayacağız, bize hakkımızı vermeden hiç kimse bizi buradan çıkaramaz." şeklinde konuştu.
AKAR'A ÇAĞRI: YA GEL DİNLE YA DA İSTİFA ET
Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar'ın kendilerini marjinal gruplar olarak tanımlamasına büyük tepki gösteren Çerçioğlu, "Hulusi Akar'ın saat başı attığı tweetler kendisini kurtarmayacaktır. Ya buraya gelip bizimle bu mücadelemizde ne istediğimizi dinlemek zorunda ya da istifa edip gitsin. Milli Savunma Komisyonu Başkanı bu şekilde davranamaz." dedi. Muhalefet partilerinin tamamının kendilerini ziyaret ettiğini ancak MHP, BBP ve AK Parti'den kimsenin gelmediğini belirten Çerçioğlu, özellikle MHP ve BBP'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, "Bütün siyasi yaşantısı boyunca terör, şehit, gazi üstünde yoğunlaşmıştır söylemlerinde. Ona rağmen buraya bir kişi dahi gelmemiştir, gerçekten ayıp ediyorlar." diye konuştu. Çerçioğlu, "Marjinal kelimesinin manasını bilmiyorlar, nasıl marjinal bir grup olabilirler? Hayatlarını yirmi yaşında vermiş, uzuvlarını yirmi yaşında vermiş insanlar topluluğuyuz. Gelsinler, ne istediğimizi anlatsınlar. Hakkımız olduğunu söylerlerse alanı terk ederiz ama bu bizim hakkımız." diyerek taleplerini yineledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Şehit Gazi Genel Müdürü'ne de çağrıda bulunan Çerçioğlu, 13 gün geçmesine rağmen bir memurun dahi gelmemesinin Türkiye'nin ayıbı olduğunu vurguladı.
Bakmadan Geçme
Şehit aileleri ve gaziler hakları için tekrar Ankara'da
Ümit Özdağ, Antalya'daki şehit aileleri derneğini ziyaret etti
Ümit Özdağ, şehit aileleri ve gazilere destek sözü verdi
Bakan Göktaş, Azerbaycanlı şehit aileleriyle buluştu
Bakan Göktaş, terörsüz Türkiye'nin önemini vurguladı
Şehit aileleri umre programından yurda döndü
