Gündem

Şehit aileleri ve gazilere müjde: Kapsamlı kanun teklifi Meclis'e geliyor

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, şehit aileleri ve gazilere yönelik kapsamlı yasal düzenlemenin son aşamaya geldiğini ve kanun teklifinin kısa sürede TBMM'ye sunulacağını duyurdu. Çalışmaların sadece mali boyutu değil, bir bütün
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Şehit aileleri ve gazilere müjde: Kapsamlı kanun teklifi Meclis'e geliyor

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, şehit aileleri ve gazilere yönelik hazırlanan kapsamlı yasal düzenlemenin son aşamaya geldiğini ve kanun teklifinin kısa süre içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacağını duyurdu. Bu gelişme, uzun süredir beklenen bir düzenlemenin hayata geçirilmesi adına önemli bir adım olarak görülüyor. Toplantıya katılan şehit ve gazi dernekleri temsilcileri de çalışmalara destek verdiklerini belirtirken, özellikle er statüsündeki şehit ve gazilere yönelik yaşanan statü eşitsizliğinin giderilmesi ve düzenlemenin bir an önce yasalaşması yönünde taleplerini dile getirdiler.

DETAYLI ÇALIŞMALAR VE KATILIM

Hulusi Akar, TBMM'de gerçekleştirdiği toplantıda, komisyonun bu konudaki titiz çalışmalarını gözler önüne serdi. Akar, geçen yıl Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla oluşturulan özel çalışma grubunun, 28 ayrı toplantı gerçekleştirdiğini ve bu toplantılara 20 farklı devlet kurumundan 120 uzmanın katıldığını belirtti. Ayrıca, 25 şehit ve gazi derneğinden 80 temsilcinin de dinlendiğini ve görüşlerinin alındığını vurguladı. Bu kapsamlı sürecin, muhalefet milletvekillerinin de katkılarıyla şekillendiğini ve saha çalışmalarının da yapıldığını ekledi. Akar, "Bütün Türkiye sahasında şehit ve gazi ailelerini ziyaret ettiler, onlarla konuştular, görüştüler ve bunları raporladılar." diyerek, konuya verilen önemin altını çizdi.

SADECE MADDİ DEĞİL, BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINIYOR

Akar, yürütülen çalışmaların, şehit aileleri ve gazilerin özlük haklarını sadece mali bir boyutla sınırlı görmediğini, aksine bir bütün olarak ele aldığını ifade etti. Tazminat ve maaş gibi unsurların yanı sıra, farklı kanunlardaki tedbirlerin derlenip toplandığını ve bu düzenlemenin, şehit ailelerine ve gazilere duyulan saygı ve şükranın bir göstergesi olarak hedeflendiğini belirtti. Akar, "Biz şehit ailelerimize ve gazilerimize ne yapılsa azdır düsturunu her zaman söyledik, inandık, söylemeye de devam ediyoruz." diyerek, bu konudaki hassasiyetlerini yineledi. Popülist söylemler yerine kalıcı çözümler üretmenin öncelikleri olduğunu vurgulayan Akar, polemik üretmeye çalışanlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Toplantıda söz alan Er Şehit ve Gaziler Platformu Başkanı Okan Özalp ise, taleplerinin maddi olmadığını, temel amacın er şehit ve gazi aileleri arasındaki mevcut statü eşitsizliğinin giderilmesi olduğunu dile getirdi.

Bu Yazıyı Paylaş