Şehit annesini 435 bin lira dolandıran 5 şüpheli yakalandı
Mersin'de yaşayan bir şehit annesi, terör örgütü yalanıyla kandırılarak 435 bin lira dolandırıldı. İstanbul'da operasyon düzenleyen polis, olaya karışan 5 şüpheliyi yakalayarak tutuklattı.

Mersin'de yaşayan bir şehit annesi, telefon dolandırıcılarının hedefi oldu. Kendisini başkomiser olarak tanıtan bir kişi, annenin bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiği yalanıyla kandırdı. Bu ihbar üzerine anne, belirtilen banka hesabına 435 bin lira göndererek dolandırıldı.

Dolandırıcılar İstanbul'da yakalandı
Şikayet üzerine harekete geçen polis, paranın aktarıldığı hesap sahibinin İstanbul'da yaşadığını tespit etti. Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yapılan koordineli çalışmalar sonucunda şüphelilerden Berkan Ö.'yü İstanbul'da yakaladı. Berkan Ö.'nün, parayı altına çevirdiğini ve altınları teslim edeceği kişiyle buluşmaya gittiği sırada, buluşmaya gelen Abdulkadir Y. de gözaltına alındı.

Güvenlik kameraları şüphelileri ortaya çıkardı
Yapılan incelemeler ve alınan ifadeler doğrultusunda, olaya karıştığı belirlenen Mehmet Emin Y., Bülent K. ve Faruk A. da yakalandı. Toplam 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 5 şüpheli, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı. Şüphelilerin paraları altına çevirdikleri ve buluştukları anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, 30 Eylül Çarşamba günü Mersin'de meydana gelmişti.





Bakmadan Geçme
Ankara'da dolandırıcılık operasyonu: 12 kişi tutuklandı
İstanbul'da yatırım dolandırıcılığına 95 kişi gözaltına alındı
Mehmet Emin Ekmen, dolandırıcılık iddialarını gündeme getirdi
800 milyon TL'lik vurgunda tutuklu sayısı 5'e yükseldi
Emekliyi 19 milyon lira dolandıran 11 kişiden 9'u tutuklandı
Sahte servis sitesiyle dolandırıcılık: 2 şüpheli gözaltında
