Şehit er Ziyar Koparan Yüksekova'da defnedildi
Iğdır'da askeri aracın devrilmesi sonucu şehit düşen Sözleşmeli Er Ziyar Koparan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Vali Taşyapan aileye destek sözü verdi.

Iğdır'ın Aralık ilçesinde devriye görevi sırasında askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Ziyar Koparan, memleketi Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı, askeri törenin ardından hava yoluyla Van'a, oradan da helikopterle Yüksekova'ya getirildi.

Ailesiyle vedalaşma ve cenaze namazı
Koparan'ın cenazesi ilk olarak ailesinin yaşadığı evin önüne götürülerek yakınları ile vedalaştı. Ardından Yeni Mahalle'deki Mustafa Zeydan Camisi'nde Yüksekova Müftüsü tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Duanın ardından şehidin naaşı, Esenyurt Mahallesi'ndeki TOKİ Mezarlığı'na defnedildi. Şehit Koparan'ın evli ve 2 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenildi.

Vali Taşyapan'dan aileye destek mesajı
Cenaze törenine katılan Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan, Koparan'ın ailesine başsağlığı dileyerek devletin her zaman yanlarında olacağını belirtti. Vali Taşyapan, "Memleketimiz, milletimiz için çalışırken asker ocağında şehit oldu. Genç yaşta... Allah onları inşallah katında yüce yerlere koyacaktır. Biz de ailesine elimizden gelen her türlü desteği vermeye her zaman hazırız." ifadelerini kullandı. Törene, il protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.





