Şehit polis Tayfun Akalan Ankara'ya uğurlandı
Hakkari-Van kara yolundaki kazada şehit olan 36 yaşındaki polis memuru Tayfun Akalan için Van Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Cenazesi Ankara'ya gönderildi.

Hakkari-Van kara yolunda 3 aracın karıştığı kazada şehit olan polis memuru Tayfun Akalan'ın (36) cenazesi, Van'daki törenin ardından Ankara'ya gönderildi.

Kazada 12 kişi yaralandı
Kaza, dün akşam yağışın yolu kayganlaştırdığı Güzeldere Tüneli güzergâhında meydana geldi. Yaralanan 12 kişi, ilk müdahalelerinin ardından Van ve Başkale'deki hastanelere kaldırıldı. Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli Akalan, hastanede şehit oldu. Erzurum'un Şenkaya ilçesi nüfusuna kayıtlı, evli ve 2 çocuk babası Akalan'ın Başkale'de görev yaptıktan sonra döndüğü belirtildi.

Van Emniyet Müdürlüğü önünde tören
Törene Van Valisi Ozan Balcı, 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Rasim Yaldız, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Aytekin Canıtez'in yanı sıra Akalan'ın silah arkadaşları ile babası Suat, annesi Zübeyde ve eşi Sibel Akalan katıldı. Saygı duruşu ve öz geçmişinin okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, dua edildi. Cenaze omuzlarda araca taşınırken annesi ve eşi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Polis memurları ayakta durmakta zorlanan anneye destek oldu; Sibel Akalan ise kucağındaki küçük çocuğuyla eşini uğurladı. Cenaze, ailenin yaşadığı Ankara'nın Altındağ ilçesine gönderilmek üzere Van Jandarma Filo Komutanlığı'na götürüldü.






Bakmadan Geçme
İznik'te minibüs ve motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Burdur'da servis minibüsü ile otomobil çarpıştı, 12 öğrenci kontrol için hastanede
Oltu'da uçuruma yuvarlanan araçta 1 kişi öldü, 3 yaralı
Düzce'de motosiklet kazası: sürücü otomobilin camından içeri girdi
Hafif ticari araçla otomobil çarpıştı: 2 yaşındaki çocuk yaralandı
Polatlı'daki çarpışmada 5 kişi yaralandı
