Er Şehit ve Gaziler Platformu, Ankara'da 18 gündür sürdürdükleri eylemin amacına ulaşmaması durumunda açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. Platform, şehit aileleri ve gazilerin haklarını kamuoyu önünde aramak zorunda bırakılmasının kabul edilemez olduğunu vurgularken, dünyanın hiçbir yerinde benzer bir durumun yaşanmadığını belirtti.
YETKİLİLERDEN SES YOK, YASA TASARISI TALEPLERİ GÖZ ARDI EDİYOR
Platform adına yapılan açıklamada, eylemlerinin 18. gününe rağmen herhangi bir yetkilinin kendileriyle iletişime geçmediği ve taleplerinin sorulmadığı ifade edildi. Buna karşılık, platformun kendi yandaş dernek ve vakıflarıyla bir yasa tasarısı hazırladığına dikkat çekildi. Hazırlanan yasa tasarısının incelendiğini belirten platform sözcüleri, tasarının 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na göre gazi olanları ve Er Şehit Aileleri ile Er Gaziler'i kapsayan önemli eksiklikler barındırdığını, hatta terörsüz Türkiye kapsamında sunulan yasanın, 'ağza bir parmak bal çalmak'tan öteye gitmediğini savundu.
EŞİT ŞARTLAR TALEP EDİLİYOR, SADECE MADDİ DEĞİL
Platform, maddi bir beklentileri olmadığını, asıl taleplerinin, şanlı üniforma altında aynı şartlarda yaralandıkları rütbeli askerlerle eşit haklara sahip olmak olduğunu yineledi. 15 Temmuz gazilerine veya malul sayılmayan gazilere verilecek yüksek meblağların kendilerini ilgilendirmediğini belirten sözcüler, vatan bölünmez bütünlüğü için, bayrak için, vatandaşların onuru için askere gidenlerin haklı taleplerinin karşılanmasını istediklerini vurguladı. 18 gündür bir cevap alamadıklarını ve bu ülkenin vatandaşı olarak kanlarını dökmelerine rağmen kimsenin kendileriyle muhatap olmamasını eleştiren platform, Pazartesi gününe kadar somut bir adım atılmazsa açlık grevine başlayacaklarını ilan etti. Ağır engelli olmalarına rağmen 18 gündür gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden eylemlerini sürdüren gazilere teşekkür eden platform, bu haklı mücadelede mutlaka başarıya ulaşacaklarını, başaramazlarsa öleceklerini söyledi. Teröristlerin bile yaralı arkadaşlarına sahip çıktığını hatırlatan platform, kendilerini bu duruma düşüren sistemin utanması gerektiğini, kendilerinin ise haklı bir mücadele içinde olduklarını ve haklarını alıncaya kadar buradan kalkmayacaklarını belirtti.




