Sel riski nedeniyle sitelere bakım çağrısı yapıldı
Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği, İstanbul'daki sel olaylarının ardından sitelerde alınması gereken önlemleri vurguladı ve bakım çağrısında bulundu.

İstanbul'daki sel ve su baskınlarının ardından Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı ve Genel başkan vekili Mine Akaltun, sitelerde alınması gereken önlemleri açıkladı.

Önlemler hayati önem taşıyor
Sandalcı, bodrum katlar, kapalı otoparklar ve teknik mahallerin su baskınlarına karşı gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek site yöneticilerine ve sakinlerine çağrıda bulundu. “Şiddetli yağışlar, hazırlıkların önemini bir kez daha gösterdi. Site yönetimi, temizlik ve güvenliğin yanı sıra riskleri önceden belirleyip acil durumlara hazırlıklı olmalıdır” dedi. Ayrıca, çatı olukları ve drenaj hatlarının düzenli olarak temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Acil durum planları oluşturulmalı
Sandalcı, her sitenin uygulanabilir bir acil durum planına sahip olması gerektiğini vurgulayarak, sakinlerin güvenli tahliyesi için önceden planlar yapılması gerektiğini ifade etti. “Yaşlı ve engelli bireylerin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemler alınmalıdır” dedi. Sandalcı, afet sonrası ortak alanların kullanılmadan önce kontrol edilmesi gerektiğini de hatırlattı. Akaltun da, su baskını sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgi vererek, sakinlerin riskli alanlara girmemeleri gerektiğini belirtti. “Acil durumlarda resmi ekiplerin talimatlarına uymalıyız” diye ekledi. Ayrıca, elektrik ve gaz kaynaklı ikincil tehlikelerin de göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekti.
Bakmadan Geçme
İstanbul'da sel felaketi: 84 yılın en yüksek yağışı ölçüldü
Ayazağa'da sel sonrası temizlik çalışmaları sürüyor
Erzincan'da sel ve heyelan ulaşımı aksattı
Bakan Çiftçi’den İstanbul seli açıklaması! Şiddetli yağış İstanbul’u vurdu
İstanbul Valisi Gül, sel sonrası normalleşme sürecini açıkladı
Sivas'ta sağanak yağış sele yol açtı
