Gündem

Selçuk Özdağ, Yeni Parti'ye katılma iddialarını yanıtladı

Selçuk Özdağ, Yeni Parti'ye katılacağına dair iddiaları yanıtlayarak, şu an partisinin olmadığını ancak seçim sürecine doğru bir tercihte bulunacaklarını belirtti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Selçuk Özdağ, Yeni Parti'ye katılma iddialarını yanıtladı

YENİ Yol Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, katılacağı yönündeki iddialara yanıt vererek, “Şimdi bizim bir partimiz yok. Ama biz Yeni Yol grubunu yaşatmak istiyoruz” dedi.

Parti değiştirme tartışmaları sürüyor

Özdağ, sosyal medya ve bazı yayınlarda kendisi ile birlikte Yeni Yol Milletvekili Sema Silkin Ün’ün başka bir partiye geçeceği yönündeki iddialara tepki gösterdi. “Biz şu an bağımsız milletvekiliyiz. Sema Hanım da bağımsız, ben de bağımsızım. Ama Yeni Yol Partisi’nin parçalarıyız” diyen Özdağ, grup başkanlığını üstlendiğini de hatırlattı.

Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik gerekliliği

Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapılması gerektiğine dikkat çeken Özdağ, “Bir milletvekili partiden istifa edebilir, bağımsız kalabilir. Ancak başka bir partiye geçiyorsa milletvekilliği düşürülmelidir” ifadelerini kullandı. Meclis’teki Yeni Yol Grubu’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Özdağ, “Biz bu grubun yaşamasını istiyoruz” diyerek, grup çalışmalarının Türkiye siyasetinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş