Gündem

Sevda Karaca: LGBTİ örgütlerinin özgürlüklerini savunmalıyız

EMEP'li Sevda Karaca, LGBTİ derneklerine yönelik gözaltılara tepki göstererek, bu kişilerin haklarını savunmanın herkesin özgürlüğünü savunmak anlamına geldiğini belirtti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Sevda Karaca: LGBTİ örgütlerinin özgürlüklerini savunmalıyız

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, LGBTİ derneklerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda birçok kurum temsilcisinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

LGBTİ'lerin haklarını savunmak gerekiyor

Karaca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “LGBTİ’lerin yaşam ve örgütlenme hakkını savunmak, bu ülkede herkesin haklarını ve özgürlüğünü savunmaktır” ifadelerini kullandı. Gözaltıların bir an önce son bulması gerektiğini vurgulayan Karaca, LGBTİ örgütlerinin ve basınının üzerindeki baskının sona ermesi gerektiğini belirtti.

Devletin nefret politikalarına karşı durmalıyız

Ayrıca, operasyonun, “Ailem güvende” adı altında yapıldığını ve bu durumun anayasal hakları kullanan insanları kriminalize etmek amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Karaca, bu tür uygulamaların nefret ve ayrımcılığı körüklediğini ve devletin bu duruma öncülük ettiğini dile getirdi. “Kendi yarattıkları yoksulluğun ve şiddetin üzerini LGBTİ’leri düşmanlaştırarak örtemezler” diyen Karaca, LGBTİ’lerin haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu Yazıyı Paylaş